În provincie timpul trece altfel

Articol din categoria: mișto

De vreo 2 ani a început sezonul de însurătoare şi măritiş al prietenilor şi cunoştinţelor din copilărie. Cei mai mulţi sunt încă la Brăila. Fie nu au părăsit niciodată urbea natală, fie au făcut studiile în alt oraş şi au ales să se intoarcă. Cea mai nasoală parte din toată treaba asta este că foarte mulţi ţin să-mi spună cât de normal este să te căsătoresti  şi că ar cam fi timpul să iau serios în considerare opţiunea asta.
Bun, de acord cu ei, numai că ei nu înţeleg că un astfel de pas se face când simti TU că trebuie să o faci, nu pentru că aşa e normal. Normalitatea e o chestie relativă, care se poate interpreta diferit la nivel de individ.

Pe lângă asta, trebuie să înţelegeţi, dragi purtători de grijă, că în orice oraş de provincie timpul trece altfel faţă de Bucureşti. Indiferent de oraş, drumul spre muncă şi înapoi nu îţi consumă 2-3 ore pe zi, agitaţia şi haosul urban este incomparabil şi tot aşa. Plus că viaţa socială diferă foarte mult. Aici se consumă mult mai mult timp pe ieşit şi chestii d-astea. Poate şi din cauza distanţelor mari. Într-un oras de provincie petreci mult mai mult timp pe lăngă casă si e normal să nu vrei să faci asta singur, dacă toate locurile se închid la 11.

A nu se înţelege din textul de mai sus că sunt un înfumurat cu aere de Bucureşti. Departe de mine gândul ăsta. Numai că suntem pe alt fus orar. Asta nu înseamnă că atunci când voi simţi că e timpul, nu mă voi însura. Dar mi-ar plăcea să fie decizia mea, nu a altora.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  aha, deci esti un infumurat cu aere de bucuresti! :))

 2. #2 Comentariu nou

  Eu știam că presiunea asta se pune de obicei pe femei, dar se pare că s-au găsit indivizi care să o extindă și la bărbați. Simpatic! 😀

 3. #3 Comentariu nou

  @ruxa exact 🙂
  @mariciu na, lumea e plicti

 4. #4 Comentariu nou

  Andrei, gandeste-te ca ai o varsta… Ti-am mai zis eu: urmeaza intrebarea cu copiii… Muhahahahaha

 5. #5 Comentariu nou

  eu zic sa te mai gandesti… galatiul nu e chiar cea mai buna optiune. :))))

 6. #7 Comentariu nou

  Imi place abordarea. Cred ca e reala si obiectiva si destul de rara in timpurile noastre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.