Prietenie

Articol din categoria: andreiu

Dupa ce am citit articolul asta la Lucian am simtit nevoia sa preiau o leapsa nedata, despre prieteni. Ardea mocnit de ceva vreme articolul asta si ma bucur ca s-a spart gheata. Si cum am primit aprobarea autorului, zic sa vin si eu cu cateva randuri despre prieteni si ce inseamna pentru mine prietenia

Despre mine ar fi multe de spus, am defecte, am calitati si ma consider un om normal din punctul asta de vedere. Cand e vorba despre oameni, am un mare defect. Am mare incredere in oameni si toti din jurul meu beneficiaza de tot sprijinul si sustinerea mea, neconditionata. Am luat plasa de multe ori si foarte multi au crezut ca sunt atat de naiv incat sa ma considere prost. Intr-adevar, sunt prost uneori, dar imi place sa cred ca sunt prost cand vreau eu si nu cand vor altii. Cu usurinta cu care ma imprietenesc cu tine, la fel de usor pot sa iti dau remove si ignore din lista de prieteni. Si ma refer la cea din viata reala , nu la vreo lista virtuala.

Ca sa fim prieteni e nevoie de putine lucruri. Putine, dar pe care eu le consider foarte importante. Cel mai important ar fi fair-play`ul. Nu incerca sa te pisicesti pe langa mine sau sa imi cauti in coarne doar ca sa obtii ceva. Ca ma prind. Si s-ar putea sa nu obtii nimic. Mai bine imi ceri direct. Daca pot sa te ajut, o voi face cu cea mai mare placere.

Nu ma minti. Daca te rog ceva, mai bine zici din prima ca nu poti sau nu vrei decat sa imi insirui un pomelnic intreg de scuze si de alte motive inventate. Ce e cusut cu ata alba se vede din avion. Daca nu iti zic nimic si te las sa crezi ca am inghitit povestea, asteapta numai clipa cand o sa imi ceri ajutorul. O sa te ajut maxim.  Din aceleasi motive. Probabil vremea din Polonia o sa faca imposibila incercarea mea de a te ajuta.

Nu ma vorbi pe la spate. Nu imi place barfa, mai ales din partea cuiva in care se presupune ca am incredere. Se afla. Toata lumea cunoste pe cineva care cunoaste la randul sau pe altcineva si asa ajunge vorba unde trebuie. Au facut-o altii inainte si s-au ars.

Daca te rog sa ma ajuti cu o chestie la care nu ma pricep, nu ma face la bani. Intr-un fel sau altul o sa aflu ca nu ai fost fair. Si iese cu deranj.

Nu imi place replica:” ma, eu am stiut ca nu faci bine, dar n`am vrut sa ma bag”. Nu! Spune-mi cand nu fac bine, da-mi doua dupa ceafa si corecteaza-ma. O sa iti multumesc mai tarziu, chiar daca pe moment ma uit urat la tine.

In rest, toate bune si frumoase si la locul lor. Cred cu tarie ca prietenia dintre doi oameni este unul din cele mai nobile lucruri de care putem beneficia pe planeta asta. Prietenia sparge granita materiala, nu tine cont de bani, pozitie sociala, inaltime, greutate sau culoarea pielii.

Un prieten=Un prieten. Si atat!

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    super articol jon. ma bucur sa ma numar printre prietenii tai. consider ca va sunt dator, atat tie cat si lui andreea. sper sa ma pot revansa vreodata fata de voi. aveti grija de voi si nu va schimbati vreodata!

  2. #2 Comentariu nou

    Toti pentru unu si unu pentru el. 🙂

  3. #3 Comentariu nou

    Andrei pot sa fiu prieten cu tine ca sa-ti zic ca te f** in g***? ? ? :)) Felicitari pentru articol,foarte bine scris,serios vorbesc. Bafta multa >:D< 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.