Din cauza problemelor financiare, Oltchim Rm Vâlcea se va desfiinţa. Adică  va disparea cu totul. Echipa care în ultmii ani nu a avut adversar în România şi care s-a bătut în fiecare an pentru Champions League, la cel mai înalt nivel, nu va mai exista. Locul ei va fi luat de o anume HC Oltenia, o altă echipă, susţinută de autorităţile locale.

Întrebarea firească pe care mi-o pun este : oare de ce municipalitatea nu a ales să ajute chiar Oltchim? Dacă tot avem o echipă care face performanţă, nu e păcat să o lăsăm să se ducă pe apa sâmbetei şi să o înlocuim fără resentimente cu una care are şanse mici să realizeze ceva?

Când o să reuşim să trecem peste orgolii copilăreşti şi interese tâmpite, atunci vom putea să aşteptăm performanţe internaţionale. La fel, în momentul în care vom acorda destul interes centrelor de copii şi juniori, vom putea emite pretenţii. Până atunci, ne vom scălda în mediocritate şi ne vom bucura că ajungem să trecem peste un tur preliminar. Şi ne vom uita cu jind la ţări precum Spania, Italia, Serbia, când au succese după succese.

Chestia de mai sus se aplică în tot sportul românesc, nu doar în handbal.