Îl ascultam dimineață la radio pe fostul ministru al culturii, Vlad Alexandrescu, care povestea despre prima întâlnire pe care a avut-o cu un grup de dialog pe tema statutului artiștilor. În mare parte e corect ce spune el, artiștii au nevoie de sprijin și de susținere din partea statului, la fel cum și alte clase sunt încurajate.

Ce m-a suprins a fost însă declarația fostului ministru care spunea că s-ar bucura ca măcar unul dintre partidele politice să includă în programele electorale și acest aspect. Și aici m-a pufnit râsul.

Domnule Alexandrescu, ați fost acolo, ați văzut cum e. Cum să credeți că cineva dintr-un partid va susține artiștii și fenomenul cultural? Cine să facă asta, când electoratul de bază funcționează pe mici, bere, găleți și concerte de manele?

Cine dintre conducătorii de partid să aibă deschiderea și curajul să vină cu program electoral: ”susținem arta și cultura?”

Dragnea, care nu știe unde e Teatrul Național? Cu toți plagiatorii ăia din partid?

Blaga, care mai deunăzi voia să fuzioneze cu UNPR?

Conservatorii lui Voiculescu? Păi ăia ar muta Sinteza Zilei la Ateneu, dacă ar putea.

Tăriceanu? Doar dacă e ceva de combinat și luat de nevastă.

Băsescu și ai lui?

Despre alții nu mai zic nimic, că nici nu contează pe scena electorală.

Să fim serioși. Dacă vreți să reușiți ceva, eu zic că tot cu tehnocrații să încercați să rezolvați ceva. Sau dacă nu, să diversificați oferta. Nu neapărat manele, dar ceva să meargă bine micii cu berea.

 

naive via dreamstime