Online: cât costă un bilet la film? E un efort financiar?

Articol din categoria: andreiu

Vă spun eu, un bilet la T Imax este aproximativ 40 de lei.  Cam pentru atât consideră unii oameni că este suficient să accepte invitația agențiilor de a vedea filme la cinema în avanpremieră. Sau premieră, sau whatever.

Pe la început de lună, un mail a plecat, în ton de maximă nemulțumire, de la un PR către cei care își anunță prezența la eveniment ( la film, în cazul nostru) și nu se mai duc. Ceea ce este aiurea și deranjant, într-adevăr. Detalii la Cristi și la Cristi.

În același timp, am văzut și mulți oameni profund indignați și dezgustați de abordarea PR-ului și s-au simțit lezați de faptul că sunt trași de mânecă și luați de perciuni, pentru că practica pomenită în mail este adevărată și des întâlnită.

Numai drama queens, că cum, că de ce, cum de își permite și așa mai departe.

Hai să vă spun altfel: astfel de abordări sunt absolut corecte și pertinente atât timp cât tu, blogger, jurnalist, star social media, alegi să te duci la fiecare film la care ești invitat, când ai putea să te duci pe banii tăi și să nu te legi la cap cu nimic.

În momentul în care te duci la film pe gratis, ești obligat să ajungi la timp, ești obligat să scrii despre film ( de bine sau cel puțin neutru) și să nu te declari indignat de atitudinea PR-ului. Pentru că overall, ești o bifă într-un excel, nu un Hristos coborât pe pământ la care să ne închinam cu toții.

 

 

 

 

 

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  „Ești obligat să scrii despre film (de bine sau cel puțin neutru)”. In cazul asta, ce incredere ar trebui sa aiba cititorii in cronicile de film de pe bloguri?

  • #2 Comentariu nou

   pai daca scrii de naspa, data viitoare nu mai esti chemat…si de aici trage tu concluziile

 2. #3 Comentariu nou

  Fair enough, mai putin faza cu scrisul de bine. Fiecare scrie ce vrea si cum vrea.

 3. #4 Comentariu nou

  De unde ai tras tu concluzia ca daca scrii de rau nu te mai cheama? Ti-as putea da exemplu cateva articole de la mine, dar nu vreau sa-mi fac reclama cu link-uri.

  Pe scurt de tot: comparatia ta e fortata, nu primesti un bilet normal la film. Intai si intai, is 2 bilete, nu unul, in al doilea rand e vorba de avanpremiera, nu vizionare normala. Voi detalia la mine de ce e bine si cum. Zic doar ca ai, bineinteles, si ceva beneficii in acest sens. Unele substantiale as zice 🙂

  • #5 Comentariu nou

   deci pentru 40 de lei biletul, 80 de lei total esti de acord sa te arate cu degetul PR-ul si sa te traga de maneca….ok, i`m not ok with that, prefer sa merg pe banii mei si sa nu ma aiba nimeni cu carligul de nas. Plus ca tot la fel se termina filmul si la avanpremiera si la 2 zile dupa lansare

 4. #6 Comentariu nou

  Daca ai blog de filme vei observa cum traficul ti-l faci in prima saptamana, primul weekend. Daca filmul intra vineri si tu ai articolul de joi vei avea avantaje. In plus, nu vezi filmul cu toti cocalarii, il vezi alaturi de niste cinefili civilizati.

  Iar daca fac calculul complet imi da peste 100 de lei: la avanpremiera biletele-s mai scumpe, mai pui si 2 popcornuri cu suc. Nu zic ca e mult, dar nu-s 40 de lei cum ai zis tu. E, totusi, o diferenta.

 5. #7 Comentariu nou

  Total de acord, dar la partea cu scrisul de bine sau neutru, nu neapărat. Eu am scris chiar foarte negativ despre unele și a fost totul okay 🙂 Cred că mai mult contează felul în care te exprimi, fie că-i negativ sau pozitiv.

 6. #8 Comentariu nou

  E atat de amuzant ce se intampla aici, mai ales argumentul cu popcornul si cu cinefilii. 95% din parerile bloggerilor care scriu despre filmele la care sunt invitati, sunt pareri de bine, ca daca ar fi de rau ar trebui sa plateasca 100 lei pentru un film vazut cu gagica, ca vrea fata si popcorn si suc, iar cu preturile astea toti cei care scriu despre filme ar fi indignati de cat au lasat la cinematograf, cine sa mai aiba pareri de bine. Cinefilii scriu si de rau, mai ales de rau.

 7. #9 Comentariu nou

  Ha, ce nașpa sună „…nu vezi filmul cu toti cocalarii, il vezi alaturi de niste cinefili civilizati…” din gura unui blogger orientat pe filme care se presupune că scrie pentru „cocalari” – în cele din urmă
  no offence

 8. #10 Comentariu nou

  cât despre scris „de bine sau cel puțin neutru”, nu achiesez la ea, dacă merita nota 1 (din 10) îi dai 1 dar justifici de ce ai considerat astfel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.