Dintr-o simplă căutare pe google aflu că sunt vreo 19 ONG-uri numai la nivel de București care apără drepturile animalelor. Respectiv ale câinilor.

Stau și mă întreb de ce aceste ONG-uri, iubitori declarați ai animalelor, nu fac ceva să modifice legislația pentru a interzice comercializarea de animale în magazinele din lanțuri comerciale. Și mă refer aici la câini, că peștii de acvariu sau hamsterii sunt în condiții propice acolo. Dar câinii nu. E clar că un câine, indiferent că e bulldog sau akita sau ciobănesc nu o duce deloc bine într-o cușcă de 60 de centimetri pătrați. Pentru că puiul ăla de câine are nevoie de spațiu, are nevoie să alerge, să umble nu să stea pe rumegușul ăla și să zacă inert.

Pe lângă ONG-uri, ipocrizie maximă am văzut și la Animax (probabil și alții fac la fel). În Galați țineau un Akita captiv în acvariu, dar la casă aveau o urnă pentru donații. Să-l ajutăm pe Lăbuș. Serios?

animax

Am câine, nu bat câmpii aiurea, știu ce presupune creșterea și dezvoltarea unei potăi. Are nevoie de atenție, de mișcare, de supraveghere, de integrare socială. Is mulți factori care îi influențează. Ori, un câine care a crescut între 4 geamuri fără cele enumerate anterior o să fie foarte greu de crescut.

E păcat, pentru că sunt animale. Suflete. Și e un reality check, să vezi cum oamenii care ar trebui să protejeze animalele nu fac nimic decât să toace fonduri și magazinele aleg să-și bată joc de ele doar pentru a obține un pol de bani în plus la profit.

De aceea cred că o lege ar fi mai mult decât bine venită. Să fie interzisă vânzarea de câini în orice alt spațiu decât canisă. Și canisă autorizată, verificată, nu fabrici de câini. Și oamenii să nu mai cumpere animale din centrele comerciale.