O țară de cumpănași

Articol din categoria: andreiu

Sunt în vacanță, am stat departe de știrile zilei, dar nu m-a ocolit de tot scandalul aspirantul candidat la președinție, Cumpănașu de la Caracal.

Înțeleg, omul e o marionetă pusă în față de niște băieți deștepți, trebuia să joace un rol, s-a urcat pe niște cadavre ( dar or exista pe bune) și se visa președinte.

Scurt context: omul nu are facultate, are abia diplomă de bac dar încasa relaxat bani de la SNSPA și alte instituții pentru servicii unde era nevoie să ai diplomă de studii superioare. Și cei de la SNSPA zic că vor investiga, să vadă și ei, că omul a semnat olograf! că are studii și ei l-au crescut.

Acum serios, unde mai poți merge în ziua de azi fără diplomă de studii superioare? Fără original și copie legalizată? Nicăieri. Deci omul a fost pus acolo, nu a mers el singurel, a bătut la ușă, a semnat că are facultate și a început să primească sute de mii de lei.

Și se visa președinte, da? Pentru că a văzut că se poate și așa.

Problema e alta: de câte cazuri Cumpănașu mai avem nevoie să fie dezvăluite ca să putem aspira la o țară normală și unde cetățenii să aibă șanse egale, nu să fie unii mai Cumpănași ca alții?

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ne-am complăcut și ne complacem în această situație și nu facem nimic, fiecare în parte și toți la un loc!
  Fără diplomă de loc, dar PLAGIATORII ȘI PLAGIATUL, această cangrenă națională I-AM UITAT?
  ŞENILA TĂVĂLUGULUI SCHIMBĂRII PORNIT ÎN 28 MAI TREBUIE SĂ FIE NECRUȚĂTOARE!

 2. #2 Comentariu nou

  „Acum serios, unde mai poți merge în ziua de azi fără diplomă de studii superioare?”

  Vreți să știți o treabă cu asta, cu filtrajul diplomelor academice? E corupție.

  Faptul că nu poți înainta pe treapta socială (mobilitate socială) decât dacă îndeplinești niște criterii pe bază filtraj (cum sunt diplomele), este un blocaj masiv-masiv pentur bunăstarea oamenilor.

  S-au luat de amărâtul ăla de la gaze, că nu avea nu știu ce diplomă. Știți de ce îl fac „amărât”? Pentru că viața pentru el s-ar fi terminat dacă nu avea diplome.

 3. #3 Comentariu nou

  Nu va dau dreptate cu diploma… daca ai o diploma universitara trebuie sa ma dau pe spate vai ce tare esti? Frectie baiete… ce stii sa faci si poate cate limbi vorbesti altceva nu ma intereseaza…. si da din motive de sanatate nu am reusit sa termin facultatea si nici nu m-am intors dupa ani sa termin DAR acum conduc proiecte in IT&C in corporatiile alea urate de guvernanti pe bani de nici nu visati… asa ca daca esti bun in ceea ce faci .. pe mine ca si executive cu contract de tehnician dar pe pozitie de conducere … nu ma intereseaza….just do it!!!

 4. #4 Comentariu nou

  In vremea bolșevismului autohton, cam pe timpul lui Gheorghiu-Dej, era important sa ai origini sanatoase si sa nu ai studii superioare. Cei incapabili sa absolve o facultate îi vor blama pe cei ce au făcut-o, invocând banii pe care îi pot castiga, la fel cim bolșevicii ridicau în slăvi și pe scara socială toată ciobănimea analfabetă, doar pe motivul originii „sănătoase”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.