O recomandare de festival mișto: #SupportYourLocalBands

Articol din categoria: andreiu, muzici

#SupportYourLocalBands este primul festival dedicat lansării și susținerii muzicii underground din scena românească și se doreste a deveni o rampă de lansare pentru artiștii tineri, talentați dar încă prea puțin cunoscuți publicului larg. 

 

De ce #SupportYourLocalBands?

Deși în România există zeci de mii de muzicieni și probabil câteva mii de trupe sau artiști solo, constatăm un monopol cultural muzical în cadrul mijloacelor media, ce ne menține încorsetați în aceleași tipare fonografice. Dacă dăm un simplu search pe Google asupra muzicii din România vom vedea aceleași nume, dacă deschidem radio-ul vom auzi același sound, dacă mergem în locațiile de eveniment, aceiași artiști.

Prin urmare, fără a exista intenția de a nega calitatea muzicală sau umană a artiștilor ajunși în mainstream, considerăm că piața are nevoie de un flux constant de artiști, trupe și piese noi, iar underground-ul este cel mai bun loc pentru săpat și găsit comori muzicale.  
Ceea ce am putut observa și eu, aproape tot ce înseamnă radio e blocat într-o buclă.
Eu sunt „ambasadorul” serii de joi, 18 octombrie, când băieții de la OCS vor cânta în deschiderea celor de la Blue420 și Baby Elvis. Ne vedem acolo, la Fabrica, să vedem ce e de capul celor de la Omu Cu Șobolani, că par a fi buni, dacă au fost aleși pentru deschidere.
Rock on!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.