O părere despre Fyuse, instagram killerul

Articol din categoria: ca la noi

fyuse aplicatie foto

Am citit zilele trecute pe net de o nouă aplicație pentru fotografii, minunea din ziua a 3a, va muri instagramul și așa mai departe. Am instalat-o și eu doar că am abandonat ideea de a o folosi chiar la primul pas: la creatul contului.

Pentru că românul s-a născut să fie birocrat și să facă lucrurile cât mai complicat posibil, login-ul cu facebook nu este suficient. Trebuie să îți faci și cont cu emailul personal, să aibă românul bază de date, să fie acolo lista de mailuri pentru spam. Când toată lumea aleargă după integrare și creșterea usability-ului, noi mai băgăm un pas intermediar. Și în variantă beta. Și nu, dacă dai cancel nu treci mai departe, te scoate în meniul de login.

Dacă nu permitea facebook-ul să ai acces la adresa de email cu care ești conectat, aș fi înțeles. Dar așa, nu cred să existe altă scuză decât românismul.

Aplicația poate fi descărcată aici.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Eu prefer inscrierea cu email decat cont facut fara sa stii la ce date va avea acces aplicatia prin Facebook. Sa-mi trimita spam, contul e antrenat si pentru asta il tin. Pentru lucruri serioase am alt cont de mail. Prin logarea cu Facebook, dai acces la mult mai multe informatii decat un amarat de email 😉

 2. #2 Comentariu nou

  Mihai, fix nu despre asta e vorba, ci despre usability

 3. #3 Comentariu nou

  Am recitit postarea. Nu scrie mai nimic despre usability. Daca nu are conectare cu Facebook, nu e utila?

 4. #4 Comentariu nou

  Andrei, versiunea Fyuse pe Android este beta. Daca intelegem bine, ai incercat sa te loginezi cu Facebook si te-a adus din nou la prompt-ul de login cerandu-ti o adresa e-mail si parola? Daca da, este bug, si vom incerca sa-l reparam cat mai repede.

  Dupa cum zice si Mihai, poti scrie ce adresa e-mail vrei tu – alabala@foo.com – pe noi nu ne intereseaza. Avem nevoie doar de ceva „ID” – practic putem sa schimbam la un „username” daca „e-mail address” e problematic. Ideea cu e-mail address nu e pentru spam, ci pentru cand iti uiti parola. Alte aplicatii iti cer numarul de telefon ca sa-ti trimita text message.

  In general, e retea sociala, deci sign-up/in e necesar. Vom studia problema de „anonymous accounts” pe viitor, sa vedem daca are sens. Pe noi chiar nu ne intereseaza informatia personala a nimanui.

  Spor,
  Radu.

  • #5 Comentariu nou

   ok, daca e bug, so be it, mea culpa. doar ca la login cu fb nu ai ce parola sa recuperezi, aici imi dadea cu rest

 5. #6 Comentariu nou

  Salut Radu,

  Observ că eşti programator entuziast care doreşte să înveţe să programeze aplicaţii integrate cu Facebook. Permite-mi să-ţi vin în ajutor cu acest link https://developers.facebook.com/docs/android/login-with-facebook/v2.2 care explică bazele adăugării unui login cu Facebook într-o aplicaţie de Android. Poate fi un început bun pentru cei dornici să înveţe să programeze.

  Stimă!

 6. #7 Comentariu nou

  Andrei, pare bug. Am trimis issue la echipa tehnica. Se va repara in curand. Multumim.

 7. #8 Comentariu nou

  Şi mie mi se pare utilă logarea prin Facebook pentru că e mai rapidă. Vom vedea cât de killer va fi Fyuse.

 8. #9 Comentariu nou

  Radu, cu tot respectul, „să te loginezi” se scrie și se citește „să te conectezi” în limba română.

  Toate cele bune,
  Mihai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.