Apropo de experiența mea cu cei de la Mec și ce am învățat cât am fost parte din echipa lor, simt că am uitat să povestesc una din chestiile care mi s-au părut foarte mișto. Și anume că ei pun preț pe studiu și pe calitatea angajaților, provocându-i să performeze la învățat.

Pe lângă faptul că studenții pot avea un program flexibil, care să le permită să meargă la cursuri și la examene, ei pot primi și burse dacă au note bune.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să fi obţinut cel puţin media 8 la finalul anului universitar precedent, iar studenții din primul an trebuie să fi obținut cel puţin nota 8 la admiterea la facultate. În plus, în fiecare an sunt luate în considerare recomandările profesorilor şi performanţa studenților la locul de muncă.

În valoare absolută, în cei 10 ani de când premiază excelența, 269 de burse McDonald’s în valoare de 538.000 de lei au ajuns la studenți care au rezultate excelente la învățătură, fiind în același timp devotați și organizați la locul de muncă. În 2016 au fost acordate 36 de burse în valoare de 72.000 de lei.

Ca o continuare firească a acestor burse, mai departe, angajații pot urma programul de Manager Trainee din cadrul companiei, ceea ce reprezintă primul pas către o carieră în care abilitățile de leadership și management, organizarea și determinarea sunt punctele-cheie. Programul este dedicat atât absolvenților, cât și persoanelor care au experiență în lucrul cu clienții și coordonarea unei echipe. În cadrul programului, viitorii Manageri Trainee urmează un training intensiv de până la nouă luni.

Pentru mulți tineri McDonald’s reprezintă o primă poartă deschisă către o carieră extraordinară. Organizarea sistemului companiei îi oferă fiecărui angajat oportunitatea de a avansa în carieră în 1-2 ani. Înscrierea în programul Manager Trainee se face pe site-ul companiei, completând formularul: https://services.smartree.com/mcdonalds/applicationform/WebForms/ApplyToJob.aspx

 

Și ca fun fact, actualul director general al McDonald’s România, este absolvent al programului de management trainee. Chiar din prima generatie

Aparent, dacă ai carte, ai parte.

Și cam atât 🙂