Muzici, prieteni, influenţe şi amintiri

Articol din categoria: andreiu


Prin anii 90-95, când eu încă eram foarte mic, era destul de dubios să spui că asculţi rock, chiar dacă erai crescut şi implicit îndoctrinat cu asta( merci tata). Gen, dacă spuneai cuiva că îţi plac Led Zeppelin erai catalogat drept ciudat. Chiar dacă la momentul ăla nici tu nu realizai prea bine ce înseamnă să îţi placă Page sau Plant. Abia peste câţiva ani am realizat cu adevărat.

Când eram prin şcoala generală mi-am cumpărat un radio portabil cu căşti doar pentru a asculta Rondul de Noapte cu Exarhu. Pe vremea aia habar nu aveam că e brăilean de al meu, era doar tipul care realiza cea mai mişto emisiune de radio de la noi. Dacă a doua zi la şcoala nu erai în temă, erai un nimeni. Datorită lui am descoperit-o pe Tracy Chapman. Mai apoi a avut grijă taică-miu să îmi spună că Zeppelin sunt foarte tari. Şi merită o şansă. Prima casetă cumpărată din banii strânşi din alocaţie a fost GNR Lies! Încă o am. Încă ştiu toate piesele pe de rost!

A urmat perioada liceului. Între manelişti în proporţie de 90%!  Atunci am descoperit Korn, System of a down şi Godsmack! Perioada nebună pe care toţi cred că am avut-o a continuat cu chestii mai grele, gen Kreator, Borgir sau Children of Bodom.  M-am calmat apoi cu Oasis, trupă pe care încă o ascult intens, chiar dacă s-au despărţit de ceva ani şi s-au apucat fiecare de ale lor. Însă un Wonderwall, Slide Away sau Feel the noise încă rămân piese ascultabile pe repeat.

Pentru că întotdeauna muzica bună adună oameni mişto la un loc, m-a bucurat să văd că duminică este ediţia numărul III a Blog and Roll, unde se va lăsa cu cântat şi voie bună. Şi nu aşa, oricum, ci cu juriu şi cu oaspeţi ca Voltaj, Mandinga şi Ruby. Aşadar, cine se simte bazat pe voce, e invitat pe scenă!

Se întâmplă pe 9 decembrie în Route 66 (fost Coyote Cafe), seara după 19:00 trecute fix. Intrarea e libera, doar că necesită înscriere pe site.  Vinovat: Costin!

Cu ocazia asta, Cat Music va lansa şi o aplicaţie pentru mobil care să te ajute la karaoke, dacă vrei să te antrenezi acasă 🙂

Acestea fiind spuse, pe duminică, da?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.