Muzica ce ma inspira

Articol din categoria: muzici


Scriu articolul asta ca sa lamurim de ce ma lasa rece artisti precum Moga, Guess Who, Inna, Maximilian, Grasu XXL sau alti artisti contemporani care s-au pripasit prin muzica in ultima vreme sau altii care sunt doar produse de marketing. Ca sunt rocker convins nu e un lucru nestiut, am mai scris despre asta si o voi sustine cate zile oi mai trai. De manele nici nu aduc in discutie subiectul. Ca imi plac si trupe contemporane e perfect adevarat, insa ele trebuie sa se incadreze unui anumit tipar. Aici amintesc doar Vita de Vie si Kumm.

De ce rock si de ce trupe vechi? E simplu. Pentru ca au starnit si vor starni pasiuni. O chestie pe care nu o vei intalni in nici un alt gen muzical. Cred cu tarie ca nici un cantaret de hip-hop, rap sau pop nu va aduce oameni la concerte dupa 30 de ani de existenta. Vorbesc numai de artisti romani. Pe afara ne mai intalnim cu un Kyle Minogue, Zucchero, Santana sau Madonna. Dar si astia is pe duca. Cand vorbesc de pasiuni, ma gandesc la un nene trecut lejer de 60 de ani care la concert la Ozzy facea poze cu un aparat foto cu film. Vulupe poate sa confirme. Nu vreau sa ma gandesc ce inseamna pentru el pozele alea…
Revenind la noi, as vrea sa-i vad pe cei mai sus mentionati daca peste 30 de ani se va mai sti ceva de ei. Acum, de Iris si Phoenix stie toata lumea, merge la concerte, au piese care dainuie peste ani lejer. Pentru ca Iris ascult si eu si il vad si pe tata dand din cap cu entuziasm pe „Trenul fara nas”, Ceea ce nu cred ca se va intampla cu mine peste ani cand o sa aud … o piesa de-a celor ce iau premii in timpurile astea.

Pe scurt, intrebarea care se pune este: muzica mai facem? Sau ce?

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  3 din artistii romani mentionati de tine la inceput au 30 de ani… si canta de peste 10.

  • #2 Comentariu nou

   si le doresc numai succes si de acum inainte 🙂

 2. #3 Comentariu nou

  iti recomand cu caldura „corabia cu panze”…vara, la rasaritul sorelui, pe canalele din delta http://www.youtube.com/watch?v=tzcJvDKOz58

 3. #4 Comentariu nou

  Sunt intru totul de acord cu ideea articolului. Ce ma ingrijoreaza pe mine e ca pe scena rock autohtona nu a mai aparut nimic special in ultimii ani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.