Mâine începe Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Voi fi pe teren acolo și am două mingi pentru voi

Articol din categoria: andreiu

Mâine la ParkLake se dă startul celui mai important challenger de 3×3 care se întâmpă la noi, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger .

Eu am fost invitat să fac parte din echipa bloggerilor și voi juca un meci demonstrativ împotriva celor de la TimesNewRoman. Demonstrativ cât se poate spune, pentru că va fi un meci cu arbitraj pe bune, cu orgolii pe măsură și cu doriță de afirmare pentru toți.

Pentru cei mai puțin familiari cu Streetball, vă spun pe scurt că este disciplină olimpică ce prinde din ce în ce mai mult la public. Se joacă foarte mult în cartiere, între băieții care se adună și nu au chef de 5×5 sau nu au destui oameni. Este mult mai tehnic și te solicită destul de mult, din punct de vedere tactic și al strategiei de joc, pentru că spațiile de demarcaj sunt mult reduse față de clasic. Eu am pierdut multe luni pe terenul de 3×3 prin liceu și facultate, ca paranteză.

A șaptea ediție a turneului internațional de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger va avea loc în zilele de 11 și 12 august în ParkLake Shopping Center și va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3×3. 16 echipe din 12 țări, la masculin și opt echipe din șapte țări la feminin vor lupta pentru premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Finalistele turneului masculin vor obține calificarea în circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour.

Turneul feminin este organizat în premieră în istoria competiției și a atras staruri ale baschetului internațional precum Emilie Gomis, vicecampioană olimpică și campioană europeană cu naționala de baschet a Franței, una dintre cele mai valoroase jucătoare din Hexagon în ultimul deceniu.

Ambele campioane mondiale în baschetul 3×3, Serbia, la masculin și Italia, la feminin vor fi prezente la București. Cele două echipe au cucerit medaliile de aur la FIBA 3×3 World Cup, care a avut loc în luna iunie în Filipine.

Atât în competiția masculină cât și în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Naționalele României, care se pregătesc pentru Campionatul European din septembrie, vor lua parte la eveniment alături de cele mai bine clasate echipe în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Rahova’s Finest la masculin și Agro Squad la feminin.

Cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume, Dusan Bulut, împreună cu echipa sa tradițională, Novi Sad Al Wahda, va participa pentru a patra oară la turneul de la București, unde deține două titluri.

 

Am și niște cifre pentru România, de la edițiile anterioare:

 • 25000 de spectatori
 • 5000 de jucatori oficiali înscriși în competițiile de streetball
 • Segment principal de vârstă 18-35, venituri și educație peste medie.

 

Am două mingi cu autograf de la Dusan Bulut ( un băiat campion mondial) pentru doi dintre voi. Condițiile sunt următoarele:

 1. Să îmi spui în comentariu de ce îți place baschetul și când l-ai descoperit
 2. Să vii la ParkLake mâine și poimâine la meciuri
 3. Să țipi Hai Cismaru cât poți de tare când joc eu. ( asta e opțional, bine).

Existența competiției dar și prezența mea acolo se datorează celor de la Raiffeisen Bank, care aleg mereu să sprijine sportul, modul de trai sănătos și dezvoltarea uniformă și durabilă.

Ne vedem la ParkLake.

 

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  1. In liceu am început să joc baschet 🙂 de ce? Nu era fotbal și oricând se poate întoarce rezultatul.

  2. Prezent.

  3. Hai Cismaru!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.