Ocazie cu care inaugurez o nouă categorie pe blog, care se cheamă „liliput” și unde vreau să populez cu chestii utile pentru părinți, mai ales pentru tații care se trezesc la un moment dat panicați că nu știu ce să facă.

Așadar, după ce ne-am echipat înainte cu tot felul de lucruri, cum ar fi pătuț, masă de înfășat, saltea pt înfășat, haine, așternuturi, creme, unguente și alte nebunii, am adus pe micuța moștenitoare acasă.

Unde ne-am dat seama că, deși credeam că suntem bine de tot și nu ne-a scăpat nimic, a trebuit să adăugăm la listă câteva lucruri mărunte:

  • sterilizator. chiar dacă e hrănit natural copilul sau are nevoie de completare cu formulă, de sterilizator ai nevoie. Decât să stai să fierbi la chestii, o drăcie d-asta face minuni. În 6 minute ai gata vreo 4 biberoane, cu tot cu tetine și capac.
  • fierbător de apă. O să vezi că pe cutia de lapte scrie că trebuie să aibă undeva la 40 de grade. Celsius, nu alcoolice. Cu alcoolul mai târziu un pic. La fel ca și la sterilizator, un fierbător d-asta te scapă de stat cu ibricul pe aragaz noaptea când ești leșinat de somn. În 2 minute ai biberonul gata de consum.
  • cântar. Trebuie să știi cum și dacă bebelușul crește. Și nu stai să tot mergi la pediatru din 2 în 2 zile.
  • pernă înclinată. E recomandat să doarmă cam la 30 de grade înclinație, e mai ușor așa decât să tot ridici salteaua.
  • ceas cu termometru și indicator de umiditate. Să vezi dacă ești în parametri optimi de funcționare.
  • cu titlu facultativ, noi avem și un bec inteligent, pe care îl controlăm de pe telefoane și putem să ne jucăm cu intensitatea luminii sau culoare. Noaptea, lumina de veghe e spre albastru bleu, ușor sesizabilă.

Chestiile astea le-am luat după ce a venit bebe acasă. Înainte este o listă foarte lungă și probabil ușor de intuit.

Have fun!