Pentru că omul gospodar își face iarna car și vara șpriț, pe timp de toamnă m-am asigurat că am ce face la anul, în septembrie. Adică în 2017.
Merg la Eurobascket, campionatul european al sportului unde nu se trage la poartă, dar se dă la coș.
Pe larg:
Despre Eurobasket
Eurobasket se joacă în 2017 în 4 țări (România, Turcia, Finlanda, Israel).
E la a doua ediție în formatul ăsta.
Participă 24 echipe și în fiecare țară se joacă o grupă de 6. Primele 4 din cele 6 se califică în faza finală din Turcia.
Sigur va veni în România una dintre principalele 4 forțe ale Europei (Spania, Serbia, Franța sau Lituania), fiind capi de serie la tragerea la sorți. Eu aș prefera Spania, din cauză de Paul Gasol.
La Cluj se vor juca 15 meciuri, adică fiecare cu fiecare. Fiecare echipă va juca 5 meciuri. Perioada în care se joacă la Cluj este 31 august – 6 septembrie 2017. Sunt 5 zile de meciuri (5 etape, 3 meciuri pe etapă) și 2 zile de pauză.
Toate meciurile se vor juca la Cluj în Sala Polivalentă ce va fi extinsă de la aproximativ 7.500 locuri la 10.000 locuri.
Detalii despre competitie aici: http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qualifiers
Bilete/ abonamente
Tragerea la sorți este pe 22 noiembrie. Atunci vom afla cele 5 echipe naționale care, pe lângă România, vin la Cluj.
In perioada 29 septembrie – 22 noiembrie se vând două tipuri de abonamente: abonament ‘Follow my team’ pentru cele 5 meciuri ale României și ‘Tournament pass’ pentru toate cele 15 meciuri.
Perioada 29 septembrie – 22 noiembrie este perioada ‘early bird’, adică perioada în care sunt cele mai mici prețuri, cu discount cumulat de 40% la ‘Follow my team’ și 45% la ‘Tournament Pass’ față de prețurile de listă al meciurilor individuale.
Incepand cu 22 noiembrie, când se vor cunoaște echipele ce vin în România, se vor pune în vânzare și biletele pentru fiecare meci în parte.
In Romania bilete se pot lua de pe MyTicket , BLT și Eventim.
Despre echipa națională a României
România nu a mai participat din 1987 la Eurobasket, deci la anul se vor face 30 ani! România s-a calificat fiind țară gazdă, dar la tragerea la sorți va fi în urna a 6-a valorică.
Cu alte cuvinte, toate echipele care vin la Cluj sunt, pe hartie, mai tari decât România.
Din vara asta echipa națională a României are o nouă identitate vizuală și un  nou nume, Vulturii.
Eu am mare încredere că băieții noștri vor face o figură mișto, o să vedeți. Pentru că de ceva vreme încoace, baschetul românesc crește și crește cu ambiția să iasă din starea de „cel mai nepromovat sport popular” de la noi.
De ce merg? Din același motiv pentru care merg și la rugby și la handbal și pe unde mai apuc. Pentru că vreau să mă bucur de sport, de spectacol sportiv, de meciuri mișto și pe bune. Ale echipelor românești, chiar dacă cupa mondială nu e chiar un fleac să-l câștige, cum e pentru ceilalți 19 milioane de români.
Hai România! Ne vedem la Cluj!