Logica vânzătorilor de pe OLX

Articol din categoria: andreiu

Ocazie cu care anunț că aseară m-au lăsat nervii și am spart tableta Lenovo pe care o aveam în posesie. Mi se pare bătaie de jeux să ai android 4.4.2 pe tablete în 2021, pur și simplu incredibil.

Așa că am decis în unanimitate să trecem pe iPad. Adică am primit „iei ce vrei tu” de la doamna.

Și m-am apucat de uitat după iPad-uri. Am găsit unul pe emag, la 1870 lei. Am căutat și pe amazon.de, e la 1850 de lei, cu livrare gratuită. Și am căutat și pe olx, să văd ce găsesc pe acolo.

Aceeași tabletă, 1800 de lei. Adică mai ieftină cu 50 de lei decât Amazon și 70 lei mai ieftină decât pe emag. Unde pe amazon și emag e sigilată și am certitudinea achiziției.

Pe olx pot să iau o țeapă relaxat, că nu-mi garantează nimeni achiziția, garanția aia poate fi falsă, produsul poate fi furat sau câte și mai câte „if-uri”.

Pentru mine singurul motiv pentru care mă duc pe olx este să găsesc chestii SH la preț bun.

Și da, o chestie desigilată este second-hand.

Oare or vinde produsele alea?

Să fie oameni pentru care 70 de lei să facă diferența?

Nu am nevoie de surface-uri sau chestii mai scumpe, tableta o folosesc pentru citit știri, uitat la meciuri, uitat copilul la desene pe hbogo sau netflix și jocuri de-ale ei, de îmbrăcat unicorni.

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Există oameni pentru care 70 de lei face diferența, și există oameni care știu că pe OLX mai negociezi, și probabil acolo e și targetul vânzătorului. O pun la 1800, o negociez la 1600, quick moneys.

  • #2 Comentariu nou

   tu ai lua-o pe aia de pe olx?

  • #3 Comentariu nou

   Niciodată, dar asta nu înseamnă că nu sunt oameni care s-o ia. Și după aia se plâng pe grupuri că au luat țeapă.

 2. #4 Comentariu nou

  sunt bunuri acolo care vin tot de pe amazon. bezos încă le mai caută, românașii le-au adus deja în țară.

  • #5 Comentariu nou

   gospodari, vizionari, neam descurcat

 3. #6 Comentariu nou

  Nu stiu cum ai găsit tu diferențe de doar 70 de lei. Eu caut sa-mi iau samsung tab s7. 3200 pe Emag si 2500 pe OLX.Cu factura și garanție! Si exemple sunt multe. Chiar nu stiu cum naiba se vând pe OLX atat de ieftin.

  • #7 Comentariu nou

   ai vazut doar pozele, ca nu bat campii

 4. #8 Comentariu nou

  M-am lamurit si eu cu OLX.Da asa este, gasesti de multe ori produse chiar mai scumpe decat alea noi , sigilate si cu garantie.Probabil unii inca mai pescuiesc prostovani care nu se intereseza de preturi si cumpara repede de pe OLX. Vanzatorul poate pune o tableta si cu de doua ori pretul uneia noi din magazin, daca se gaseste un prost sa o cumpere aia este, a dat lovitura.
  Da , unii se bucura pentru o diferenta de 70 de lei dar pe urma descopera ca produsul este defect, furat sau alte surprize neplacute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.