Citeam dimineață revista presei și la un moment dat dau de un articol pe Digi24 care m-a lăsat mască, care spune cam așa:

S-au afişat rezultatele după examenul de Bacalaureat, iar procentul de promovare rămâne în limitele cu care ne-am obişnuit în ultimii ani. Doar două treimi dintre cei care s-au înscris luat peste 6 la examenul maturităţii. Sunt însă şi licee în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul. În judeţul Timiş, de exemplu, sunt patru astfel de cazuri, printre care și un liceu care, timp de șase ani, a avut rata de promovare zero.

Articolul e aici.

Și stau și mă întreb pentru ce mai funcționează liceul ăla? Timp de 6 ani nu ai putut să faci măcar un elev să promoveze bacalaureatul, cum îți justifici tu existența? Profesorii ăia ce fac acolo? Pun pariu că sunt primii care protestează pentru salarii mai mari și prime și sporuri.

Știu, e greu, sunt unele școli, licee unde sunt numai pramatii printre elevi. Dar să ai 6 ani în care măcar un elev să promoveze BAC-ul mi se pare uluitor. La fel cum la alții se poate, nu cred că este chiar Mordor liceul ăla de nu se poate face un minim de performanță.

Conducerea liceului ce-o face? Bănuiesc că doarme bine noaptea, că ei și-au făcut datoria de dascăli.

 

closed via dreamstime