Să învățăm să furăm de pe internet, cu alibi

Articol din categoria: wtf?

Domnul doctor psiholog Catalin Giuliano Dandes ne dă alibiul perfect pentru a fura în liniște de pe internet:

Cand dai share nu se distribuie la acelasi numar de persoane din newsfeed ca la o postare normala din timeline. Cu cat o postare e promovata doar cu share, fara sa aiba boost platit, cu atat ajunge la din ce in ce mai putini. wink emoticon

Furt se cheama cand ai sursa originala a obiectului sharuit si acel obiect reclama drept de propietate intelectuala sau de alta natura. Pe Fb nimeni nu-si bate capul cu asta. Mai ales cand legat de bancuri din popor n-am auzit in 40 de ani pe nimeni citand sursa.

 

Discuția este aici, cometariile sunt superbe. Mi se pare absolut fenomenal cum oamenii consideră că e normal să furi, pentru că facebook nu mai afișează postarea dacă dai share. Cumva, asta e definiția antiviralizării. Pentru că dacă la share nu se viralizează, probabil se antiviralizează.

Repetați după mine, așadar: dacă dai share, se afișează din ce în ce mai puțin. Când furi și postezi ca și cum ar fi a ta ideea, se afișează la mai mulți. Daca nu are boost.

 

geez

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mai e si varianta „v-a lasat sigla pe film, va face reclama gratis”

  2. #2 Comentariu nou

    Să-ți mai zic cum mi se spune mie când mai scriu despre cum nu ar mai trebui lumea să pirateze?

  3. #4 Comentariu nou

    pai daca furi si dai share, si „stii” ca nu se prea vede postarea, la ce bun mai dai share? sau de fapt era un sfat imaginar despre evitarea share-ului si postarea ca si cum ar fi al tau?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.