Acest diez a apărut în social media odată cu twitter. Era simplu de folosit, util uneori, erau niște threaduri chiar utile la un moment dat, gen #infotrafic.

Se mai făceau, tot pe vremuri, tot pe twitter, niște discuții haioase și lungi pe diverse teme. Îmi amintesc de #pevremeamea #delaovarsta #zicetata și tot mai inventa Hoinaru câte unul de ne râdeam cu orele ca proștii pe net.

De ceva vreme, micuțul diez a crescut și a început să fie folosit și prin alte părți, gen facebook sau instagram. Și a ajuns să fie și bătaia de joc a multora. Vedem o grămadă de postări unde întâlnim #saraci #partikip #diemymotherifilie și #altealea. #totfeluldelhashtaguripecarenuleurmarestenimeni. 

Dar, ca orice chestie absolut inutilă de pe net, ne place. E mișto să o abuzăm, să ne imaginăm că vom fi inventat noi acel #hashtag pe care îl va urmări întreaga planetă într-un tab separat. Numai că nu prea mai în ce tab să urmărești un #, decât în tweetdeck sau alte aplicații 3rd party.

Și astfel devin inutile. Sunt acolo doar pentru mica satisfacție a noastră, când nu avem ce mai spune. O reglăm dintr-un # amuzant și am rezolvat.

Singurele momente când sunt, într-adevăr, utile #hashtagurile sunt campaniile ( monitorizare facila) sau evenimentele cu adevărat importante, gen puciul din Turcia, revoltele din Egipt, cutremurul din Italia și altele. Repet, cu adevarat importante, nu că ai mers tu #lamall.