De câte ori n-aţi avut sentimentul că trece viaţa pe lângă voi atunci când aveai un produs de 15 lei în mână ( să spunem un bec sau un odorizant de maşină) şi a trebuit să stai la coadă la supermarket jumătate de oră pentru că cei din faţa ta aveau un coş plin cu de toate?
Sau mai rău, când cei din faţa ta caută 20-30 de bani doar să nu schimbe o hârtie de 10 lei.
Îţi cam vine să renunţi şi să pleci acasă cu mâna goală, simţind că universul s-a pus împotriva ta.

Eh, pentru genul ăsta de situaţii eu aş face nişte case rapide, unde să nu poţi plăti cu cash şi care să aibă limită de plată la 100 de lei. De ce 100 de lei? Pentru că asta e limita de plată fără a introduce codul PIN a unui card Contactless. Şi mai e şi sigur, că na, doar tu ai acces la el, îl apropii la vreo 2 centimetri de POS şi cam asta a fost.

Da, cardurile contactless ar putea salva foarte mult timp, pentru foarte multe persoane, cu condiţia să îl şi folosească. Doar că pentru a-l folosi, oamenii au nevoie să fie educaţi şi să li se explice care sunt avantajele.

Cei de la CEC Bank s-au gândit la asta şi au lansat un site (www.cardulcontactless.ro/) unde se găsesc informaţii despre ce presupune cardul contactless dar, totodată, au lansat şi un concurs, cu nişte premii foarte mişto.

De exemplu, dacă până la 31 decembrie îţi comanzi un card contactless ai şansa de a merge la Campionatul Mondial de Rugby din 2015, în Londra. Adică unde participă şi stejarii noştri.

Ar mai fi nişte mingi semnate, tablete şi alte alea, dar eu am rămas setat pe biletele la   World Cup.

vizual plata contactless