Delete your facebook account

 

Citeam ieri la Alin despre schimbările pe care le va face Facebook la nivel de algoritm, ca să facă userilor pe plac, în urma nu ştiu cărui sondaj făcut de ei. Apoi a venit Cristi şi a explicat că, de fapt, Facebook nu caută decât o soluţie prin care să pună sula în coaste companiilor şi să le oblige să bage bani dacă vor rezultate. Foarte bine, pe de o parte mi se pare fair să plăteşti pentru un serviciu, mai ales când foloseşti platforma de joacă a altcuiva.

Problema mea cu Facebook nu e că vrea să ia bani de la absolut toate paginile care se vor a fi promovate, ci că platforma lui Zucky profită maxim de conţinutul făcut de miliardul de proşti care şi-au făcut cont şi se bat în like şi share. Pentru că ăla e conţinut produs de useri pus la dispoziţia facebook pe gratis. Pe gratis, fără nici o remuneraţie sau beneficiu venit la schimb.

Măcar la Youtube ştii că iei nişte bani pentru vizualizări. La facebook nimic. Nada. Sufletu. Ciuciu.

Şi uite de asta n-are ursu coadă, că ăia de la facebook zici că sunt români din brăila, puşi numai pe combinat şi făcut bani uşor. Dar na, aşa e când e jucăria lui şi oamenii vin să se joace şi ei, pentru că n-au jucăriile proprii.