Excesul de "La Mulţi Ani!". Îl folosim şi la comemorari?

Articol din categoria: ca la noi

„Astăzi X ( personaj marcant al istoriei) ar fi împlinit veritabila vârstă de 100 de ani” sună de obicei un text de comemorare. Mai mult ca sigur respectivul a luat calea celor drepţi şi nu a mai zăbovit pe aici. Dacă postezi textul ăsta pe facebook, sigur se vor găsi câţiva să comenteze „la mulţi ani!”. A se vedea în poza de mai jos.

anaaslan
În ultima vreme am văzut tot mai multe situaţii în care, în loc de „să-i fie ţărâna uşoară, dumnezeu să-l ierte şi aşa mai departe, se spune la mulţi ani. Bine, la un astfel de comentariu este imposibil să nu se găsească alţi câţiva care sa dea like.  Nu ai cum să-i spui unui om care a murit „la mulţi ani” decât dacă eşti plecat din loc. Urarea anilor mulţi se adresează celor carora încă le mai curge sângele prin vene.

Nu mai zic şi de cazuri în care am văzut tradiţionalul „la mulţi ani!” şi în zile în care se comemora data morţii unui personaj. Ultima situaţie de genul a fost prin toamnă, când era ziua în care murise ori Che Guevara ori Bob Marley, nu mai ţin minte exact, dar ţin minte că am râs bine pe subiect.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Stai linistit ca vine imediat ziua lui Eminescu.

  2. #3 Comentariu nou

    Credeam ca numai eu am observat anomalia asta. Chiar e penibil.

  3. #4 Comentariu nou

    Bine ca nu mai vine ziua lu’ Ceausescu, desi s-ar puteam sa gasim cateva sute de urari… „nostalgice”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.