Chestii care observ că se schimbă la mine odată cu trecerea timpului, nu știu daca e egoism sau aleg să 

Am încercat să leg o chestie coerentă și frumos formulată, dar mă las păgubaș. Ce voiam eu să spun e că, în ultima vreme a cam început să mi se rupă de chestii cetățenești și să mă gândesc mai mult la siguranța mea și a celor din jur.

Da, știu că Uber e într-o culoare gri, în context legislativ, dar aleg oricând să trimit familionul undeva cu ei, decât cu un taxi. Pe ăla măcar îl pot urmări, știu mașina, știu numele șoferului, știu că nu pute a motorină și nu fumează în mașină. Spre deosebire de taxi, unde sunt 80% dubioși care merg ca descreierații și îi doar în paișpe de pasageri.

(da, eu nu îi găsesc pe ăia cool, plini de pilde, nu cred nici măcar că taxiul cu bomboane a existat vreodată ci doar a fost o găselniță a lu McCann)

Știu că e nasol să nu mai protestez, să nu mai dau cu #puiemonta și alte alea. Is ocupat cu altele mai bune de făcut, am inceput să lucrăm la o inițiativă, nu cred că am de ce să mai ies în stradă. Am ieșit la colectiv, că s-a schimbat, că nu s-a schimbat nu mă pronunț, doar prioritățile mele sunt altele.

Știu că e mai bine și mai sănătos pentru toată lumea să las mașina acasă și să iau transportul în comun, dar când văd ce se întâmplă pe la metrou și cât de jegos e transportul în comun de suprafață, mașina mă va cuceri oricând.

Nu știu dacă e egoism, dacă e autoconservare, dacă e doar o pasă sau va trece la un moment dat, dar momentan îmi dau seama că nu prea avem timp și de altele în afară de noi. Și de ai noștri.

Da, de acord cu „fii tu schimbarea pe care o vrei la lume” dar dacă schimbarea asta presupune să-mi fie mie mai puțin bine pentru binele comun, nu cred că  e un pariu pe care să-l accept.

Sau doar îmbătrânesc.