Pot spune că vorbesc din experiența, am copilărit și am crescut la casă și de când sunt în București stau la bloc.
Când m-am mutat în București și am ajuns la bloc am avut un șoc. Al spațiului și al libertății de mișcare pe care ți-l oferă curtea, oricât ar fi ea de mică.
E mișțo ca ai aer, e bine că te poți bucura de momente de liniște, de umbră vara și de flori sau pomi.
Pe de altă parte, reversul medaliei este când vine vorba de întreținere și reparații. Îl văd pe taică-miu care an de an are ceva de făcut. Ba a pus centrală, ba a zugrăvit toată casa, ba a schimbat pardoseala, ba a izolat casa termic, acum trebuie să schimbe ulucele și să vopsească tabla de pe casa.
An de an e ceva de reparat, an de an apare câte o chestie de făcut. Pentru că nu toate materialele sunt făcute să reziste 50 de ani, cum sunt profilele de la VEKA. Unele mai crapă, altele se mai rup și tot așa.
Ca să nu mai zic iarna, când ninge ( și la Brăila ninge zdravăn când se pune pe nins), când ai de dat zăpada din curte, cât de cât, să poți face o alee să ajungi până la poartă.
În situația asta e mai comod la bloc, ai căldura și comoditatea unui spațiu închis, costurile de întreținere sunt relativ mai mici și nu ai atâtea bătăi de cap. Mai ales dacă faci izolarea cum trebuie, folosești ferestre care să nu permită schimbul termic și ai scăpat de dureri de cap.
În oricare dintre situații, e recomandat să folosești doar lucruri recomandate și de calitate premium, altfel indiferent că stai la casă, bloc sau bordei, riști să pice coșmelia pe tine.Și la casă e un pic mai aglomerat decât la bloc.
Articolul ăsta vine în urma apariției clipului cu numărul 2 din campania ( foarte mișto, de altfel) a celor de la VEKA, prin care vor să comunice că ce iese din mâna lor durează 50 de ani. Pe calendar!