Ieri a fost webstockul, cea mai mare și mai importantă conferință dedicată mediului online de pe la noi.

Am și moderat un panel foarte interesant, am luat și un premiu despre care vă povestesc luni, am și prieteni care au luat aurul, dar am participat și la niște discuții interesante.

Una dintre ele a fost la panel-ul de „sfaturi pentru marketeri” unde a fost un mix mișto: companii, agenții și Alex Negrea. Dintre companii Avon și Bidefender. Dintre agenții: V8 și Tribal.

Companiile și agențiile au prezentat proiecte făcute, unele interesante, altele mișto, dar interesant mi s-a părut Negrea.

Pentru că el a ieșit cu un statement care ar putea reprezenta pasul înainte de care este nevoie, atât la nivel de blogosferă, cât și de commitment pentru companii când vine vorba de campanii pe bloguri. Și anume de campanii pe termen lung și strategie în comunicare. Și refuzul de a se mai implica în campanii care includ un articol pe blog și atât.

Pentru că da, poate e momentul să mergem un pic mai departe, să ne așezăm un pic și să analizăm. Publicitatea în noile media nu a mai avansat de ceva ani buni. Am rămas undeva blocați în niște tipare învechite, care deja nu mai prind și nu mai priesc nimănui.

Poate e nevoie să ne asumăm mai mult. Atât bloggerii, cât și vedetele social media cât și companiile.

Poate e timpul că gândim abordări pe long term, cât mai native și care să ofere relevanță celor cărora le este livrat mesajul comercial.

Așa cum deja sunt niște persoane despre care știm că sunt implicați în colaborări strategice cu unele companii.

Și astfel putem evita și veșnicele discuții despre publicitatea pe bloguri, calitativă sau cantitativă.  Și putem să tragem concluzii mai bune și putem optimiza mai bine tipul de abordare.