Dincolo de sancțiuni se mai întâmplă ceva?

Articol din categoria: andreiu

Stau de mulți ani și mă întreb dacă dincolo de sancțiuni se mai întâmplă ceva.

Întotdeauna când se întâmplă câte o nenorocire pe undeva, în special prin spitale, abuzuri, pacienți ignorați, bătuți, ținuți în mizerie sau flămânzi, știrile care trag concluzia sunt simple: directorul și personalul administrativ au fost sancționat cu 1000 de lei sau 100000 de lei sau cât e.

Și stau și mă întreb ce urmează după sancțiuni. Medicul, directorul sau administratorul ăla vin a doua zi la muncă, normal, ca și cum nu s-a întâmplat nimic și continuă ce făceau, până la următorul scandal scăpat pe internet.

Nu zice nimeni că de mâine spitalul întră în renovare, se dau toți oamenii afară și vin alții, nici o măsură concretă de îndreptat situația, noi am sancționat, ne-am făcut treaba, aia a fost!

Situația asta ne omoară, de fapt, încet și sigur. Că treaba se oprește la aplicat sancțiuni. Nu contează că mor oameni în spitale, că mor oameni pe șosele din cauza calității drumurilor, nu contează că avem profesori smintiți în școli, licee și facultăți.

Ei sunt sancționați atunci când li se dovedește vinovăția!

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Clar. Inerția asta perpetuă ne distruge atât nouă cât și celor ce vin după noi viitorul.

 2. #2 Comentariu nou

  După sancțiuni ar trebui să apară, înfierarea, cu mînie proletară(trotinetă, PLUSR etc.) ?

 3. #3 Comentariu nou

  Asta e meseria , mai fac oamenii si greseli. Eu nu inteleg cum un blogger scrie un articol prost si a doua zi scrie alceva ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ar trebui sa-i stearga domeniul si sa-l bage 6 luni in puscarie.

  • #4 Comentariu nou

   in urma unui articol prost nu moare nimeni, nici nu sufera, nici nu e batjocorit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.