Devalorizarea costumului

Articol din categoria: andreiu

Dintre toți oamenii în care nu am încredere ( adică toți, în totalitate), cea mai mare lipsă de încredere mi-o inspiră două categorii: cei cu adresă de email pe @yahoo și cei la costum.

Să mă explic. Sunt diferite moduri de a alege și a purta un costum, chestii de detaliu dar care fac diferența. Nu mă bag într-o discuție despre modă și cum ar trebui să fie, am dezbateri lungi uneori cu Neștian pe tema asta, eu prezint doar cum se vede de afară, de la profani.

Costumul care este negru, cu sacoul drept, fără să fie măcar un pic cambrat și cu pantalonii care pot fi folosiți și ca burlane la casă ( ăia care jos au același diametru ca și sus, nu sunt deloc strâmtați) și care acoperă 75% din pantof, ălă e un costum purtat doar ca să fie purtat, că așa știe purtătorul că trebuie să facă pentru ca ”să dea bine”. Majoritatea luate din „angro”, de plastic, lucioase de zici că sunt date cu lac și musai cu o mărime mai mari.

De la Al Capone până la ăștia care ne conduc, trecând prin ultimul MLM-ist de la ceva firmă care vinde ceva soluții pentru viață veșnică, o să întâlnești oameni care poartă costum pentru că așa știu ei că trebuie purtat. Înclusiv în târg la vitan sunt vreo 2 samsari pe care îi vezi la costum.

Ei bine, având în vedere cele de mai sus, mi se pare că ideea de costum a fost devalorizată maxim, fix prin asocierea cu caractere dubioase. Ah, dacă vorbim de eveniment, ceremonie sau alte solemnități, sigur, costum all the way. Dar măcar să fie unul cum trebuie, pe măsura ta, care să nu stea pe tine ca șaua pe vacă.

De asemenea, nu am o problemă cu tinerii mileniali care se îmbracă în costume 2 piece, cât mai colorate, cât mai vii. E un mod mișto de a purta costum, pornită poate din dorința de a te diferenția de pungașii la costum.

Deci, pe viitor, dacă vă luați costum să țineți minte: sacoul un pic cambrat și pantalonii să nu acopere șireturile pantofilor, altfel sunteți maradoniști.

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Aveam un unchi căruia nu îi lipseau pantalonii ”la dungă” din garderobă. Îi purta aproape zi de zi. Lucra în fabrică, îi asorta cu tricou sau cu cămașă cu mânecile suflecate :))
  Eu mor când văd bărbați care lucrează pe autocare/tir/autoutilitare, poartă pantaloni de costum și cămașă pe care o descheie până la buric sau o lasă descheiată cu totul pentru că e cald nu le e confortabilă.

 2. #2 Comentariu nou

  Auzi, da’ noi astia care suntem profesori tre sa purtam costum sau nu? Na, macar ale mele sunt mai slim. :)) Si ce ai bre cu adresa de yahoo?

  • #3 Comentariu nou

   bai, daca as fi studenta, intre un costum ponosit si niste blugi cu camasa si maneci ridicate, as merge pe ghete cool la blugi. dar bine ca nu sunt studenta si nici Madalina nu da pe aici :))

  • #4 Comentariu nou

   Ce ziceai?

  • #5 Comentariu nou

   ah, nimic

 3. #6 Comentariu nou

  Îți dau dreptate. În primul rând să ne gândim la igienă. Eu-mi spăl blugii și tricourile după prima purtare, rare fiind excepțiile când port blugii de 2-3 ori fără să îi spăl. De câte ori poartă lumea un costum până ajunge la curățătorie? De “n” ori. Oare cum ar arăta dacă ar fi alb? Cu tot atâta jeg cu cât e cel negru, doar că pe cel negru nu se vede.

  Am purtat câțiva ani costum și plete, combinația “fatală”. Nici nu știi câte joburi am rata din cauza asta. Măcar erau costume cambrate.

  Nu zic că nu sunt momente în care nu trebuie să-ți pui un costum pe tine, că sunt câteva când este musai, dar așa cum spui și tu, cum arăți în costumul acela, așa va arăta și succesul tău.

  Eu nu îi judec pe bărabații care arată oribil în hainele pe care le poartă, dar dacă ar fi eu nu i-aș trimite așa la clienți dacă ei ar fi angajații mei.

  Însă mă enervează foarte tare tipele care arată trăznet îmbrăcate, dar dezbrăcate sunt moartea pasiunii.

  PS. M-aș fi conectat cu adresa de yahoo, dar mi-e să nu am vreun gravatar care mă poate trăda. Încă o păstrez, fiindcă prima nu se uită niciodată și se mai accesează din când în când. Pentru facturile la cablu, bineînțeles.

 4. #7 Comentariu nou

  Care ar fi alternativa la yahoo pentru un client de email gratis? Gmail? Cred ca glumesti. Asta spun toti cei care acum cativa ani au trecut de pe yahoo pe gmail si practic au uitat de unde au plecat. Gmail nu a mai evoluat/inovat de cativa ani buni. Intra pe mail-ul de yahoo si vezi acolo cateva chestii „revolutionare”: folder in folder (da yahoo stie asta), categorisire automata bilete avion, cupoane reduceri, poze, etc. Le folosesc in paralel pe ambele si de departe yahoo mi se pare mult mai bun.

  • #8 Comentariu nou

   yahoo a fost spart de zeci de ori. oamenii care inca au mailul acolo nu dau doi bani pe securiatate, de aici si lipsa de incredere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.