Dintre toți oamenii în care nu am încredere ( adică toți, în totalitate), cea mai mare lipsă de încredere mi-o inspiră două categorii: cei cu adresă de email pe @yahoo și cei la costum.

Să mă explic. Sunt diferite moduri de a alege și a purta un costum, chestii de detaliu dar care fac diferența. Nu mă bag într-o discuție despre modă și cum ar trebui să fie, am dezbateri lungi uneori cu Neștian pe tema asta, eu prezint doar cum se vede de afară, de la profani.

Costumul care este negru, cu sacoul drept, fără să fie măcar un pic cambrat și cu pantalonii care pot fi folosiți și ca burlane la casă ( ăia care jos au același diametru ca și sus, nu sunt deloc strâmtați) și care acoperă 75% din pantof, ălă e un costum purtat doar ca să fie purtat, că așa știe purtătorul că trebuie să facă pentru ca ”să dea bine”. Majoritatea luate din „angro”, de plastic, lucioase de zici că sunt date cu lac și musai cu o mărime mai mari.

De la Al Capone până la ăștia care ne conduc, trecând prin ultimul MLM-ist de la ceva firmă care vinde ceva soluții pentru viață veșnică, o să întâlnești oameni care poartă costum pentru că așa știu ei că trebuie purtat. Înclusiv în târg la vitan sunt vreo 2 samsari pe care îi vezi la costum.

Ei bine, având în vedere cele de mai sus, mi se pare că ideea de costum a fost devalorizată maxim, fix prin asocierea cu caractere dubioase. Ah, dacă vorbim de eveniment, ceremonie sau alte solemnități, sigur, costum all the way. Dar măcar să fie unul cum trebuie, pe măsura ta, care să nu stea pe tine ca șaua pe vacă.

De asemenea, nu am o problemă cu tinerii mileniali care se îmbracă în costume 2 piece, cât mai colorate, cât mai vii. E un mod mișto de a purta costum, pornită poate din dorința de a te diferenția de pungașii la costum.

Deci, pe viitor, dacă vă luați costum să țineți minte: sacoul un pic cambrat și pantalonii să nu acopere șireturile pantofilor, altfel sunteți maradoniști.