Am evitat să comentez sau să scriu despre subiectul Becali, Steaua şi joaca de-a excluderea echipei din competiţiile europene. Dinamovist fiind, nu mi-ar fi părut deloc bine, locul echipei e acolo, au câştigat la pas un campionat, jucătorii ăştia nu au nici o vină că sunt conduşi de un ţărănete.

Revenind la Becali. Vorbeam zilele trecute cu rudele mele din Brăila,  trecute lejer de a doua tinereţe dar care încearcă să fie la curent cu tot ce mişcă prin meleagurile mioritice, despre cazul Becali şi solicitarea lui de a i se contopi pedepsele.  Eu mă declar total împotrivă, are 2 pedepse de executat, să bage mare, să-i fie de bine. 6 ani să nu-l mai văd prin peisaj.

Dar numai că am fost uimit să aflu că al meu unchi, destul de radical şi drastic de fel, se declara extrem de îngăduitor cu ciobanul, fiind total de acord nu numai să i se contopească pedepsele, dar chiar să iasă mai devreme din puşcarie. Pentru că “a făcut şi mult bine, a ajutat o grămadă de amărâţi, nu ca ăştia din guverne, care doar trag pe populaţie fără să facă nimic pentru ţară”.

Acum încerc să îmi dau seama dacă empatia faţă de Becali este datorată faptului că omul a mai aruncat cu bani în stânga şi în dreapta pentru a câştiga nişte capital de imagine (că asta a făcut) sau este o consecinţă a nesimţirii celor care ne conduc, pe care, tot noi i-am pus acolo unde sunt?

Una peste alta, eu sper să nu i se contopească nici o pedeapsă. Să stea relaxat la puşcărie. Că tot zicea că i se rupe şpiţu de procurori şi DNA.

>br<