De la Android la iPhone: realitatea dureroasă a așteptărilor vs. realitate

Articol din categoria: andreiu

Acum șase luni, am trecut de la un Samsung Galaxy S22 la un iPhone, frustrat de lag, momentele de freeze și o baterie care nu impresiona. Spre deosebire de S21, S22 a fost unul dintre cele mai proaste telefoane cu care mi-a fost dat să interacționez. Prost la nivel dalmațian de prost.

Eram entuziasmat să re-experimentez „performanța impecabilă” despre care fanii Apple vorbesc mereu și pe care ajungi cumva să o tânjești. Am avut de la iphone 4 la iphone 6S, când am trecut pe Android pentru vreo 7 ani.

După șase luni de utilizare a iPhone-ului, îți împărtășesc experiența mea sinceră, care s-ar putea să aprindă niște spirite. Dar să le luăm pe rând.

Șase luni mai târziu:

Repet, am renunțat la Android pentru că Lag, freeze, baterie proastă.

Iată concluziile după o jumătate de an de utilizare a iPhone-ului:

  1. Lag-ul este încă o problemă
    iPhone-ul poate avea reputația de „rege al fluidității”, dar experiența mea spune altceva. Deși la început părea foarte rapid, în timp am început să observ aceleași probleme ca pe Samsung:

    • Aplicații care răspund mai greu.
    • Blocaje ocazionale la trecerea între sarcini.
    • Chiar și momente în care se blochează complet pentru câteva secunde înainte de a-și reveni.
  2. Blocajele apar și aici
    Mitul că iOS nu are momente de stuttering sau crash-uri? Complet demontat. La fel ca pe Android, există momente când iPhone-ul se blochează, mai ales când faci multitasking sau folosești aplicații solicitante.
    În momentele astea îți/îmi vine să dau cu el de toți pereții, uitându-mă cum am o cărămidă de 1000 de euro care refuză să răspundă la comenzi.Cel mai tare mă enervează că nu pot trimite instant o poză pe whatsapp, dacă o selectez trebuie să aștept 15 secunde să o proceseze telefonul.
  3. Bateria: un plus clar
    Un domeniu în care iPhone-ul chiar excelează este bateria. Comparativ cu Galaxy S22, rezistă mai mult și se menține bine pe parcursul zilei. Dacă bateria este o prioritate pentru tine, atunci da, iPhone-ul își face treaba. Gen dacă ai 25% baterie poți să ieși liniștit la bere, că te ține până te întorci acasă. Asta e o foarte mare schimbare față de iPhone 6, de când am plecat eu din ecosistem.
    În același timp, găsești un USB-C la orice colț de stradă, deci nu mai este chiar o atât de mare problemă.

iPhone-ul nu este întotdeauna mai bun

Există o narațiune persistentă conform căreia iPhone-urile optimizează resursele mai bine decât telefoanele Android, oferind performanță mai fluidă și mai fiabilă. Din experiența mea, acesta este departe de adevărul universal prezentat de fan boys.

Ca fapt divers, cel mai bun telefon pe care l-am avut, pe care l-am utilizat în cele mai hardcore moduri, folosit intens vreo 2 ani și care acum este la kiddo, care îl omoară cu jocuri, și încă merge aproape perfect este un OnePlus 7. Senzațional telefon, păcat că e prea mare, păcat că au devenit prea flagship din flagship killers.

Dar să nu vă mai aud că vai, pe iPhone e altfel, e altceva, că nu e! E fix la fel de prost!

Singura parte bună e ca iPhone e prost constant, pe când orice Samsung devine din prost în mai prost.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Pai te poti intoarce la Oneplus, chiar daca Oxygen OS e acum doar cu numele, e foarte ok.
    Acusica vine Oneplus 13, care va avea baterie Siliciu Carbon de 6000 mah.

  2. #2 Comentariu nou

    Parerea mea este ca lag-ul de care te plangi/eai pe S22 este/era exclusiv din cauza procesorului Exynos.

    Incerca macar o generatie mai noua – S23, cu Snapdragon, si o sa vezi diferenta uriasa (ok, nu 100% lag free, ca nu exista – sau cel putin nu mai exista – daca ne referim la iOS – de cand cu iOS 17 incoace).

    Bateria, da. Acolo este clar in acest versus.

    Ca Sam devine din ce in ce mai prost, parca nu as spune asta. Repet, incearca o versiune cu Snapdragon, nu mortaciunea aia de Exynos.

  3. #3 Comentariu nou

    Heh, am vreo 2-3 săptămâni cu un iPhone 16 Pro după ce m-am cam saturat de S23 Ultra căruia de abia îi mai ținea bateria până la prânz.
    Și singura chestie pe care o apreciez la Apple e faptul că parcă ecosistemul e un pic mai grijuliu cu datele mele personale. Altfel, geez, are niște limitări atât de cretine iPhone încât mă întreb pe ce planetă trăiesc toți ăia care îl laudă. De la faptul că tre să faci echilibristică cu un coi îndreptat spre miazănoapte ca să îi poți pune un ringtone mp3 până la tastatura abominabilă și limitată în care, dacă ai nevoie să ajungi la caractere speciale, le cauți undeva 2 nivele mai jos. Și limitarea e în os că nici măcar SwiftKey pe care îl foloseam pe android de atâția ani, nu e departe și e doar o copie retardată a celei de pe android, unde aveai pe toate tastele caractere speciale la long-press. Aparent utilizatorii apple sunt obișnuiți așa și acum înțeleg de ce majoritatea tinerilor scriu ca ultimii analfabeți, e de-a dreptul un chin să pui o cratimă pe mizeria asta.
    Dar măcar nu mă mai simt ca o curvă scoasă pe internet la produs de către ecosistemul Samsung/Android, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[instagram-feed feed=1]