De ce nu mai avem idoli?

Articol din categoria: mișto

Când eram mic, era obligatoriu să ai un idol, un model pe care, dacă nu să îl urmezi, măcar să îl apreciezi cu toată fiinţa ta. De cele mai multe ori, idolii se regăseau dintre sportivi sau cântăreţi. Oameni cu a căror imagine se luptau diverse brand-uri să se asocieze. Primul care îmi vine acum în minte este Jordan, cu al său Air Jordan sau 23 de la Nike.  Toată lumea trebuia să aibă astfel de adidaşi. Doar îi recomandă Jordan.

Acum, cu mici excepţii, copiii din noile generaţii nu mai au idoli. Dacă îi intrebi ca cine vor sa fie, nu vor şti. Şi nu înteleg de ce, serios. Nu e anost şi trist în acelaşi timp să mergi mai departe fără nici un punct de ancorare?

Eu l-am avut ca idol pe „nebunul” sau „viermele” de Dennis Rodman. Îmi placea atât de tare de el, încât în şcoala generală mă trezeam undeva pe la 4-5 dimineaţa să văd meciurile din NBA, pe care le transmitea PRO TV. Alte vremuri. Mă fascina lejeritatea cu care putea îmbina imaginea de bad-boy cu cea a jucătorului perfect, de multe ori peste Jordan sau alte MVP-uri ale vremii. Mai ales că timp de 7 ani a fost cel mai bun „rebounder” din NBA, record care încă stă în picioare. Singurul lui defect a fost că nu a jucat la Magic. În rest, a fost jucătorul perfect.

Şi ca să vă faceţi o idee despre Dennis Rodman, va dau un clip care mie îmi place mult

Foto

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  eu l-am avut idol pe Jules Verne 😉

 2. #2 Comentariu nou

  http://www.youtube.com/watch?v=fVqovcPs3Ik Eu pt. asta ajungeam mai repede acasa la reluarile oferite de protv…”Dikembe, this is for you baby!” i-a zis jordan lui Mutombo inainte sa arunce cu ochii inchisi. cum sa nu te faca sa vrei sa vezi si meciul urmator???

 3. #3 Comentariu nou

  Roadmann a jucat in echipe mari cum ar fi Detroit Pistons-ul lui Isiah Thomas, Chicago Bulls-ul lui Jordan (partea a 2-a) sau San Antonio Spurs cu Amiralul Robinson.
  Si oricat de tembel era, a fost un mare jucator 🙂

  • #4 Comentariu nou

   unul dintre cei mai mari

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.