Am mai zis ca Let’s Do It, Romania! este probabil singurul ONG de care îmi place și pe care îl susțin. Pentru că știu oamenii de acolo și știu cât suflet și câte resurse investesc pentru a face lucrurile să meargă și la noi.

Mâine, pe 27 iunie AD are loc cea mai mare acțiune de ecologizare a Dunării, pentru că așa cum bine știm cu toții, fluviul suferă maxim de pe urma nesimțirii habitanților adiacenți.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa Let`s Do It, Romania!“ în perioada martie-iunie în toate județele dunărene, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și susținut de Kaufland România. “Let’s Do It, Danube!” cuprinde o campanie de educare în școlile dunărene, o caravană de film documentar “Dunărea, Amazonul Europei” și o competiție pentru elevi numită “Exploratorii Dunării”, organizate cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară. Peste 11.571 de elevi și profesori au participat la caravana de educație ecologică și film documentar și 1011 lucrări au fost înscrise în cadrul concursului de creație “Exploratorii Dunării”.

Toți cei care doresc să participe ca voluntari sunt invitați să se înscrie printr-un email la județul din care fac parte. Formatul

email pentru fiecare județ este: judet@letsdoitromania.ro (exemplu: braila@letsdoitromania.ro). Voluntarii care doresc să vină la curățenie din alte județe se pot înscrie la adresa danube@letsdoitromania.ro.

Eu o să fiu la Brăila mâine, așa că dacă vreți să ne întâlnim, veniți să dați o mână de ajutor. Hai că se poate! Let’s Do It!