Dacă v-ați săturat de fotbal…

Articol din categoria: mișto

De ceva vreme, rar îmi mai atrage atenția un meci de fotbal. Doar la vreun derby intern sau de afară și/sau meciuri din UCL, Europa League sau campionate europene ori mondiale ce mă mai țin în fața televizorului. Rămân fidel baschetului, handbalului  și rubgy-ului, în ceea ce privește sportul cu balon și ciclismului, care, deși nu prinde la multă lume, oferă deseori spectacole mișto de urmărit. Vezi Turul Franței.

Revenind la fotbal și derivatele lui, acum vreo 3 ani am descoperit fotbalul american, care m-a prins oarecum și unde mai arunc câte un ochi din când în când, iar de vreo 2 ani mă uit la fotbal australian. Ăsta din urmă chiar mi se pare foarte mișto, dovadă de bărbăție combinată cu sportivitate și angajament. Sport pentru bărbați, nu pentru păpuși masculine.

Acum ceva vreme am văzut și câteva secvențe dintr-un meci de gaelic football. Nu am înțeles nimic din combinația asta ciudată de rugby și fotbal, cu porți și buturi, cu portari, unde ai voie să controlezi mingea atât cu mâna cât și cu piciorul. Mai ales când am văzut un scor de gen Echipa A 21-6 Echipa B 5-34.  Așa că am săpat un pic și am înțeles un pic mecanismul, regulile și cine iese invingător din jocul ăsta. Acum o să am la ce mă uita o perioadă, să vedem dacă mă prinde. Știu că e cel mai popular sport în Irlanda.

Dacă vă interesează, regulile și alte informații despre gaelic football gasiți aici. Și în clipurile de pe youtube.
Enjoy!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.