A circulat zilele trecute pe internet o imagine surprinsă dintr-un manual care, cumva, induc noțiunile de rasism și xenofobie în rândul celor mici.

Mie îmi e greu să cred că a fost o simplă scăpare, dacă ne amintim chestiile alea absolut oribile din manualele de religie, care spuneau tot felul de tâmpenii, că mori dacă nu te rogi la Dumnezeu sau îți mor părinții.

Horror.

religie

Nu vreau să mă gândesc câte tâmpenii d-astea om fi avut și noi în manuale și nu eram în stare să procesăm informațiile.

Și mi se pare absurd că astfel de manuale trec de avizul ministerului, ajung la clase și conținutul lor este predat către elevi. Țară care se consideră europeană, civilizată, cu aspirații înalte.

Bine, având în vedere că educația a fost condusă de Abramburica cu elan spre prăbușire și o țară analfabetă funcțional este ușor de manevrat și de condus spre fundamentalism religios.

Și acum, că timpul trece imediat, stau și mă gândesc dacă nu cumva e mai normal sau mai sigur să ne îndreptăm spre sistemul privat de învățământ sau chiar spre homeschooling?

Pentru că una e să învețe despre literatura franceză de la maică-sa și snooker de la mine decât că un negru este un om care nu are ce căuta într-o familie.