Cum este OnePlus 7T

Articol din categoria: andreiu

Îl am de două săptămâni, de data asta l-am cumpărat de la emag, încă de când era la precomandă, adică fix de lansare, pe 10 octombrie. Mi-a fost livrat pe 19, dar eram plecat, așa că l-am primit pe 21.

Prețul de emag a fost mai scump cu 43 de lei, la momentul ăla, dar îl poți lua pe firmă și ai garanție locală.

Sunt la al treilea telefon din familia OnePlus, după un 3T și un 5. Inițial voiam să îmi iau 7, dar nu m-am grăbit și am stat să apară 7T, diferența fiind că 7T vine cu ecran de 90Hz și camera frontală fixă, spre deosebire de 7Pro unde camera frontală iese din telefon. Super dubios.

Ca o paralelă, am display-ul la 5 spart de ceva vreme și am folosit 3T vreo 3 luni. În afară de cameră, care e depășită de vremuri ( 16 MP), telefonul încă se mișcă bine, are unele momente când gâfâie, dar nimic de speriat.

Sunt fidel celor de la OnePlus pentru că au un android curat, nu vin cu tot bloatware-ul de suite proprii cum sunt Samsung și Huawei, chestii care îngreunează funcționarea și care la un moment dat încetinesc destul de mult sistemul,.

Totodată, pentru că au cel mai bun raport preț calitate. 8GB de RAM, 128GB spațiu, snapdragonn855 plus, cameră triplă, ecran amoled la 2900 de lei.

Și, spre deosebire de alte telefoane, primește update-urile de Android super rapid. Gen o săptămână, maxim două de la lansare.

Arată destul de bine, e mai gros și mai robust decât 5 sau 6, au păstrat butonul lateral de „vibrate/silent/ring”, care e super util, au mutat slotul de SIM pe bază și au schimbat difuzorul, pentru că se aude mult mai tare și mai clar. Și au scos jack-ul și acum căștile sunt tot pe usb-c, chestie care se rezolvă cu un adaptor.

Ecranul de 90Hz își dovedește utilitatea doar în gaming mode, eu mă joc destul de mult Dream League și e mult mai cursiv jocul, e mai aproape de playstation pe televizor decât de un joc pe telefon.

Ca parte negativă, launcher-ul nativ, ăla al lui Oneplus e oribil, prima chestie pe care am făcut-o a fost să instalez Nova Launcher, ca să am un telefon care arată a 2019. Cei cu iPhone, vă compătimesc.

Camera își face treaba decent, destul de bine, e rapidă, de data asta nighmode-ul chiar funționează, spre deosebire de celelalte modele.

Las mai jos câteva poze făcute, unele cu filtre aplicate, altele nu. E decent, aș zice eu, nu sunt fotograf de profesie, nu scot bani din poze, pentru mine e suficient.

Vine cu folie pusă pe ecran deja și cu un bumper de cauciuc transparent, cam oribil, dar util. Aștept să apară case-uri dedicate, la precedentele am avut de la Nillkin și am fost mulțumit.

Pozele sunt făcute cu Huawei P20Pro din posesia doamnei. Care și el e un telefon decent, de altfel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.