Primul consult la ochi l-am făcut prin clasa a 10a. Atunci a venit și prima pereche de ochelari, pe care n-am purtat-o, pentru că nu aveam nevoie, vedeam perfect, doctorii habar nu aveau ce vorbesc.

De atunci tot am crescut în dioptrii și ochelarii au devenit indispensabili. Până anul trecut puteam renunța la ei când conduceam, mai nou nici asta nu pot face. Motiv pentru care am luat în calcul și ochelari de soare cu dioptrii.

Doar că, la un moment dat, cineva m-a tras de mânecă și mi-a zis că poate fi simplu, nu trebuie să mă complic. Lentile de contact și am scăpat rapid.

Ok, dar nu am purtat niciodată, nici nu am încercat. O fi nasol? Am vazut la Mariana că poartă și nu se vaită, am prieteni și cunoștințe care poartă, hai să vedem.

Și așa am ajuns la Optimed, centrul medical de la Unirii. Unde am fost preluat de o doamnă doctor foarte drăguță, care m-a trecut prin ciur și prin dârmon, teste de vedere, punem dioptrii, scoatem dioprii.

Se vede bine? – Nu prea!

Acum? -Parcă!

Ah, așa e ok!

Cum se reglau pe vremuri antenele teve, doar că acum mult mai precis.

Am plecat cu lentilele la ochi ( am fost băftos și nu am avut nevoie de comandă, fiind stoc exact cu ce aveam eu nevoie) și am pornit în noua aventură fără ochelari.

Acum, cum e, la 5 zile distanță:

  • e mișto că ai câmp vizual mult mai mare. Ți se pare că, brusc, ți se deschid ochii wide
  • e mișto că poți purta ochelari de soare
  • e mișto că nu ți se mai aburesc ochelarii când faci trecerea de la frig la cald
  • e tare că nu se văd
  • odată obișnuit cu ele, nici nu le mai simți.

Trebuie, totuși, să știi că:

  • ai nevoie de timp să te acomodezi. E un obiect străin în ochi, corpul trebuie să se adapteze
  • o să fie dubios să le pui și să le scoți singur, d-aia e bine să încerci prima dată la clinică, asistat de cineva de acolo
  • la primele purtări, dacă exagerezi cu timpul de purtare, e posibil să te doară capul un pic și să ai unele amețeli. Trec repede.

Toate detaliile, sfaturi, trucuri, ce să faci și cum să faci, găsești pe www.vreaulentile.ro. Bașca, poți să câștigi și niște premii acolo, unele mai mișto ca altele.

Aș renunța complet la ochelari odată cu apariția lentilelor în viața  mea? Nu știu, e prea devreme să mă pronunț. Încă port ochelarii, alternativ cu lentilele.

Probabil o să-i mai port o perioadă, pentru că m-am obișnuit cu ei.

Dar e foarte important pentru mine să știu că mă pot duce la baschet, la fotbal sau să conduc, relaxat, fără grija că nu o să văd bine pentru că nu am ochelarii la ochi.