Cu ce înlocuim Waze?

Articol din categoria: andreiu

Bulldog-ul din posesia familiei are talentul a fi căpos. Super încăpățânat. Dacă a prins un miros se duce după el. Sau stă pe loc și miroase un smoc de iarbă pișat de alt câine câte 10 minute și nu-l muți de acolo nici cu descarcerarea. Că așa îi place lui, să aibă personalitate și să fie căpos.

Așa a devenit waze de ceva vreme, mai ales în oraș. Se mai plâng și alții de platformă, la mine deja e de nefolosit. Întotdeauna, de vreun an de zile, îmi estimează prost, zici că e Bolt, drum care la început are estimarea de 45 de minute îl faci în 80 dacă mergi după waze și în 60 cu google maps.

Știu logica și cum ar trebui să funcționeze algoritmul waze, să spargă traficul, ca să nu aglomereze o singură arteră, dar deja e prea mult.

Plus că face obsesii. Mă uitam și azi dimineață, în drum spre grădiniță, că am luat-o pe traseul Asmita-tineretului-șincai, deși waze zicea să mă duc pe bd Mărășești. Eram pe Tineretului, dincolo de palatul copiilor, spre Șincai, și waze îmi zicea să fac dreapta, să ies în Văcărești, să mă duc pe Splai și să o iau pe Bd Mărășești, că așa vrea el.

Deci, ce folosim în loc de waze, cel puțin în oraș? Google Maps? E nasol că încă nu ai toate raportările de poliție, gropi și altele pe care le ai în waze.

Alte aplicații de navigație prin oraș?

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  eu merg de ceva timp cu here wego si apple maps. nu au raportarile din Waze dar sunt realiste ca timp.

  https://wego.here.com/

 2. #2 Comentariu nou

  Recomand tomtom, este la punct și virgula cu timpul și draseul

 3. #3 Comentariu nou

  Nu prea ai cu ce, fără să faci compromisuri. Google Maps pare cel mai precis, HERE WeGo e OK offline, nicicare nu are însă raportări.

 4. #4 Comentariu nou

  Mie personal nu îmi plac vocile de pe google maps, le-am încercat pe toate dar nu suna atât de bine ca Gabriela de pe waze 🙂

 5. #5 Comentariu nou

  ultima versiune de Google Maps include și raportări, poți să le vezi sau chiar să le introduci gen Waze.

 6. #6 Comentariu nou

  Eu rămân la Waze, nu mi-a făcut probleme. Înțeleg de ce la orele de vârf nu poate estima bine timpul total. În fiecare minut se adaugă mii de noi mașini în trafic pe acea rută. N-are cum să evite nimeni asta.

  Oricum folosesc Waze mai mult pentru gropi, accidente și poliție, că în oraș știu deja pe unde să merg.

 7. #7 Comentariu nou

  Waze este foarte un. Gabriela are o vorba dulce, placuta

 8. #8 Comentariu nou

  Use it without route!
  Just map; you’ll have all reports, but no delay…

 9. #9 Comentariu nou

  Am descarcat de ceva vreme Maps.me. Merge bine si in afara tarii. Am inteles ca mai nou ar avea update de obstacole. E de testat.

 10. #10 Comentariu nou

  Waze e cel mai tare

 11. #11 Comentariu nou

  Sygic…

 12. #12 Comentariu nou

  De ce îți trebuiesc raportările despre poliție dacă șofezi corect? Google Map are cea mai buna acuratețe și HD trafic, iar vocile din apk mă interesează să de-a anunțurile corect și în timp real. Iar pentru mers offline MapFactor apk cu actualizare gratuita a hărților și cu voce bărbătească in limba română funcționează foarte bine doar cu localizare GPS și fără internet pe telefon. Până la urmă ORIENTAREA PRIN GPS este că să te ducă corect la destinație. În oraș la ore de vârf recomand GoogleMap. Va garantez că dacă șofați corect Poliția va ignoră.

 13. #13 Comentariu nou

  Waze nu face altceva decât să calculeze și să determine o rută mai rapidă în funcție de traficul istoric..plus traficul în timp real. Da, sunt rute care par de neînțeles la prima vedere, detururi, trasee fara sens,etc…toate aceste „probleme” (și nu numai) sunt explicate (traseele/detururile) și eventual rezolvate daca utilizatorul raportează din meniul aplicației „problema cu harta”. In procesul de rutarea, Waze se folosește și de străzi..de aici și un ETA mult mai exact in raport cu Maps. (față de de Maps care de regulă preferă rutarea prin bulevarde). Nu te contrazic.. dar diferente de ETA de..20 de minute între app eu unul nu am întâlnit.

  Drumuri bune!
  Spor.

  • #14 Comentariu nou

   Îl poți înlocui cu succes cu Magic Earth. Performante grafice foarte bune și poate cea mai bine optimizata rutare off-line cu rute alternative.

 14. #15 Comentariu nou

  Eu tot cu waze raman. Daca vrei poti incerca, Here Maps sau Maps.me

 15. #16 Comentariu nou

  Am Sygic și e OK, în afară de raportările de poliție etc, pe care le poți face, dar nu ți le arată.

 16. #17 Comentariu nou

  Eu nu mai folosesc waze dupa niste experiente foarte neplacute: m-a bagat pe drumuri unde nici tractoarele nu au avut curajul sa se bage. Masina zgariata, lovita sub, piedut motorina. Era drum asfaltat pana in locatie, dar s-a gandit waze ul sa ma bage pe araturi. Am mai auzit si alti utilizatori de astfel de experiente. NU RECOMAND!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.