Văd lume indignată că Guvernul României, Primul Ministru dar și miniștrii comunică mai mult pe facebook și în percepția unora, pierd timpul pe net în loc să facă treabă.

Mă amuză fapul că nimeni nu se pune și în pielea lor. E știut faptul că nici un politician nu îl mai vrea pe Cioloș acolo cu toată echipa lui.

Dragnea face spume că vine campania și nu mai poate scula morții să-i aducă la vot, nici pomeni electorale nu poate da că e țeava banilor publici blocată. Liberalii preferă să se tot împiedice, poate poate nu se prinde nimeni de marele haos din capul lor și restul nu mai contează. Ideea e că Cioloș e un paria care le strică lor planurile de bătaie.

Și acum, revenind la problema din titlu, oare de ce nu comunică guvernul în mod tradițional, prin presă, pe la televizor, pe la radio și alege să comunice pe facebook?

Oare pentru că facebook și mediul online nu sunt canale aservite politic nimănui? Nu e nici de stânga, nu e nici de dreapta, nu aparține vreunui mogul sau vreunui penal. Atât de simplu, d-aia este preferat de ei. Pe vremea PSD se cuvânta oficial de la Antena3 sau RTV. Asta știm. Dar na, se mai schimbă lucrurile.

Bine, utilizatorii lor pot avea orice orientare și convingere politică vor, dar informațiile pe care le transmit ei nu sunt trunchiate sau puse în alt context decât cel dorit de emitătorul informației.

Așa că poate să facă oricine tumbe, în continuare, în online poți trasmite ce vrei tu. E problema celorlalți cum aleg să interpreteze asta.