Chiar nu mai e nevoie de încărcătoare în cutii

Articol din categoria: andreiu

Am realizat ieri că tableta luată pentru copil ( desene /jocuri în mașină) și pentru noi ( meciuri / citit) în februarie, pe 13, a fost încărcată până acum doar cu alte încărcătoare de prin casă, nicidecum cu cel original cu care a venit ea în cutie. Și am realizat pentru că am vrut să arunc cutia și am găsit încărcătorul original în ea.

E imposibil să nu ai în casă măcar un cablu de USB-C și un mini-USB și un charger de priză. Imposibil.

Eu am, pe lângă cele 3 încărcătoare de telefoane ( câte unul în fiecare cameră) un HUB de încărcare primit de la Baciu în 2015, unde încarc tabletă, controllere de PS, iqosurile doamnei, căști, ceas și ce alte drăcii mai am prin casă și halesc curent electric.

Chiar nu am nevoie de alte și alte cabluri cu care să încarc sertare și de care să mă împiedic prin casă.

Am râs când a lansat Apple primul telefon fără încărcător și mi s-a părut o mare bășcălie la adresa clienților, dar chiar a avut mare sens mișcarea lor.

E lumea plină de cabluri. Prea multe cabluri.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Într-un fel ai dreptate!
  Dar: laptopul meu Lenovo nu e foarte fericit cu încărcătorul telefonului. Nintendo Switch e chiar foarte nefericit, adică nu se uită la un încărcător de telefon!
  Da, telefoanele chiar nu trebuie să mai vină cu încărcătoare inutile!
  Ideal device-urile trebuie să învețe să URLE că ai un încărcător nesatisfăcător. Am un Chromebook care chiar spune asta. Loud and clear!
  Telefoanele să spună că e un rahat de încărcător și că fast charging nu merge.

  Dar mai e mult până departe! Când mă uit la mașini mă apucă depresia!

 2. #2 Comentariu nou

  O fi, dar standardele de fast charging diferă, iar fiecare nou flagship se poate încărca mai rapid decât anteriorul. Nu e stupid să îl poți încărca la capacitatea lui, dar, pentru asta, trebuie să cumperi și un nou încărcător de la același producător? Nu ar trebui sa vina cu acel încărcător?

  • #3 Comentariu nou

   Exact asta am patit si eu: imi încărcam tableta cu încărcătorul de la telefon si tarziu mi-am dat seama ca se incarca mult mai repede cu încărcătorul lui de 3A

  • #4 Comentariu nou

   Solutia e sa nu mai cumparam echipamente care nu au incarcare standard (USB-C PD in momentul asta). Am 2 laptopuri Lenovo pe USB-C, incarcatorul lor de 65W incarca tot ce misca prin casa la viteza maxima suportata de device-ul respectiv (in afara de device-urile vechi pe micro-USB, si de ceasul cu cablu proprietar).
   Nu lightning, nu quick charge tzashpe (desi alea merg de obicei si cu PD), nu fast charge proprietar chinezesc, nu laptopuri cu mufa cilindrica, nu saptespe standarde de incarcare wireless, nu magsafe cu fallback la Qi de 7W.
   Mai nou am descoperit beneficiile monitorului cu USB-C, bagi un singur fir in laptop si ai incarcare, video si hub USB. Merge si un docking station pe USB-C daca nu vrei sa schimbi monitorul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.