Mă bucură foarte tare să văd cum baschetul de pe la noi prinde din ce în ce mai mult la oameni și prezintă interes pentru suporteri, sponsori și investitori.

Vedem echipe care joacă cu sălile aproape pline, avem derby-uri adevărate între Dinamo, Steaua și Cluj, se cam mută tradiția de pe stadion în sală. Ceea ce e e de bine.

Naționalele de baschet feminin și masculin vor să țină pasul cu vremurile și s-au gătit de sărbătoare cu niște identități vizuale cum ar trebui să fie la baschet. Astfel, acum avem de încurajat „Acvilele” și „Vulturii”.

Prezentarea noii identități oficiale a celor două echipe naționale de baschet reprezintă nu doar un moment istoric al unei federații cu tradiție, ci și o etapă care marchează revenirea baschetului autohton în sportul de performanță la nivel continental. Am vrut să marcăm momentul participării României la un turneu EuroBasket 2017, cu atât mai mult cu cât ultima oară când asta s-a întâmplat a fost în 1987. Identitatea vizuală a naționalelor de baschet reprezintă trei vulturi, simbolizând agilitatea, curajul jucătorilor, dar și munca în echipă și înălțimile pe care vrem să ducem acest sport în România,”  spune Horia Păun, Președintele Federației Române de Baschet.

Nu sunt eu de acord cu melodia oficială, aia a lui Guess Who, dar nu le poți avea pe toate.

Baftă fetelor și băieților în viitor! Hai ai noștri!