Izolați în bulă fiind, suntem de multe ori tentați să credem că lumea noastră e perfectă și unele chestii nasoale despre care auzim sunt simple accidente.

Se întâmplă de multe ori să discutăm despre profesionalism, etică, responsabilitate și, de ce nu, sustenabilitate în ceea ce facem. E valabil și celor care acționează la corporație, la patron sau sunt antreprenori.

Ei bine, dincolo de gardul bulei noastre, lucrurile se fac un pic altfel. Și treaba merge, pentru că altfel nu ar exista astfel de cazuri.

Vedeți clar cum se tranzacționează, se dau sfaturi și cum se mișcă lucrurile.

Eu aș spune că aștia nu sunt antreprenori, sunt niște bișnițari ordinari, niște combinatori cu internet. Problema apare atunci când ăștia ies la suprafață și încep să pună probleme celor care lucrează „pe curat”.

Pentru că degeaba te chinui tu, ca antreprenor/agenție/freelancer cinstit să îi explici cuiva că trebuie să crească natural și susținut, că are nevoie de timp pentru a dezvolta social media așa cum trebuie, dacă vine un Giani d-ăsta și îi promite 430k de fani în 2-3 săptămâni.

Și după ce vă opriți din râs și din „hai frate, că nu e așa, vă spun că sunt foarte mulți oameni, în continuare, care nu știu exact cum trebuie să fie joaca pe internet.