UPDATE! Cu scuzele de rigoare | Campania unui minister ticălos. Al sănătății

Articol din categoria: ca la noi

Am vorbit duminică, la ora 20:00 chiar cu ministrul Vlad Voiculescu, care m-a asigurat și mi-a arătat concret că vaccinurile există, dar din motive necunoscute nu ajung la pacienți, respectiv la copii.

M-a suprins foarte plăcut implicarea și determinarea de a face lumină în această situație și după discuție am rămas cu asta:

Când lipsește un medicament, se poate consulta stocul și sesiza lipsa acestuia folosind  www.medicamentelipsa.ro

Site-ul este atent verificat și actualizat de oameni implicați, care își doresc să rezolve rapid și eficient lipsurile din rețea.

Jos pălăria pentru ministru și pe calea asta îmi cer scuze pentru cele spuse mai jos.

Nu șterg articolul, doar tai cu o linie frazele cu care am aruncat la mânie, în care, cumva, m-am grăbit să acuz oameni care se luptă să facă lucrurile să meargă dar undeva se întrerupe lanțul.

Am primit asigurările lui că în cel mai scurt timp se vor rezolva problemele, pe cât posibil, pentru ca părinții să nu mai fie nevoiți să facă tumbe pentru a putea vaccina copiii.


Probabil ați văzut campania care încurajează vaccinarea la copii, cu Victor Rebengiuc, așa, ca un bătrânel înțelept, care spune de ce e bine să ne vaccinăm kinderii.

Doar că asta e dovada clară că sistemul este ticălos, indiferent cine îl conduce. PSD, PNL, USR sau tehnocrați, aceiași mizerabili cu toții.

Derulezi o campanie de vaccinare în condițiile în care vaccinuri nu se găsesc. Trebuie să faci rost de el pe pile, prin prieteni care lucrează în big pharma, sau să bați mii de kilometri pentru a vaccina copilul.

Nou născuții nu pot fi vaccinați, pentru că nu există vaccinuri, dar ministerul sănătății ne recomandă să vaccinăm.

Cam cât de ticălos să fii, domnule ministru, indiferent cum te numești și cui aparții?

Să fie clar, am copil de 2 luni jumate și am alergat după vaccin, am prieteni cu nou născuți nevaccinați pentru că nu există vaccin pe piață.

Toate din cauza ministerului, care nu a făcut estimare corectă și care acum ne asigură pe toți că situația e rezolvată, vaccinuri sunt căcălău, doar că nu se pot găsi.

Gulerele albe habar nu au ce se întâmplă în realitate. Aparent, cine trece pragul ministerului e condamnat să o ardă superior, ignorant și demagogic.

Între timp, pulime, nu uita să îți vaccinezi copilul. Vezi tu cum te descurci, că statul nu dă doi bani.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Probabil exista buget de marketing care trebuia folosit, altfel il pierdeau. Mai departe filiera obisnuita: % din suma intra in buzunarul unui gigel, de restul il filmam pe „batranelul intelept” cum ne sfatuieste ce ar trebui sa facem.

 2. #2 Comentariu nou

  Întotdeauna a fost așa. Gulerele albe nu au știut niciodată situația reală, din afara biroului…

  În orice domeniu

 3. #3 Comentariu nou

  In loc sa te bucuri ca incep sa se miste lucrurile, si sa se faca putina curatenie, hai sa fim vesnic nemultumiti. Stii cine e Vlad Voiculescu si cu ce s-a ocupat pana sa fie ministru? Ia verifica…

  Cat despre vaccin, si eu am avut copil de vaccinat.. am facut hexavalentul cu intarziere. Intr-o buna zi l-am injurat pe ministrul Vlad Voiculescu intr-un mesaj personal pe Facebook. Mai exact, mi-am bagat **** in gura lui pentru problema cu vaccinul. Dupa cateva zile, mi-a raspuns (cineva, probabil nu el, dar cineva care se ocupa) si mi-a spus ca au reusit sa rezolve si ca voi gasi saptamana viitoare la medicul de familie. Bineinteles ca n-am crezut.. dar ghici ce…

  Lucrurile nu se pot schimba peste noapte… Un singur om atat poate face. Si nu ii poate multumi pe toti. Dar eu nu-l banuiesc decat de cele mai bune intentii. Viitorul o sa ne lamureasca, desi nu cred ca mai apuca multe zile guvernul asta.

  • #4 Comentariu nou

   dude, stiu foarte bine cine e. eu nu imi bag nimic, eu vreau doar sa am copilul vaccinat fara sa apelez la cunostinte si relatii. bref, nu poti sa dai drumul la o campanie provaccinare cand tie iti arde acoperisul pentru ca nu ai vaccin in piata

  • #5 Comentariu nou

   Si eu vreau acelasi lucru. Nici macar cu cunostinte n-am reusit sa rezolv, pana nu l-am gasit acolo unde trebuia sa il gasesc din prima zi. Intrebarea e.. mai sunt probleme acum? Din cate stiu eu, acum o luna cand a venit vaccinul, a venit o cantitate suficienta. Despre hexavalent e vorba… cu restul de vaccinuri nu au fost probleme.

  • #6 Comentariu nou

   Told you 🙂

 4. #7 Comentariu nou

  vorbesti de infanrix hexavalent ?

 5. #8 Comentariu nou

  La noi la scoala au fost in fiecare an suficiente vaccinuri. Si daca a fost cazul sa nu ajunga sau cumparat fara probleme de catre scoala. Cazul tau poate fi altul in care cineva ori le vinde ori nu au ajung inca de unde trebuia tu sa le iei.

 6. #9 Comentariu nou

  Copilul meu a primit vaccinul BCG, ăla care se face în spital, abia la 6 luni. Nu am reușit să-l găsesc nicăieri pe piață și nici să-l aduc din străinătate în condiții corecte.

 7. #10 Comentariu nou

  Din pacate in Romania este mai usor sa dam din umeri decat sa gasim solutii, daca nici copii nu beneficiaza de un sistem sanitar ce sa mai vorbim de persoanele in varsta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.