Un proiect mișto, mai ales în contextul clădirilor cu risc ridicat în caz de cutremur. Plus că sunt o grămadă de clădiri care zac din varii motive în paragină când ar putea fi exploatate la adevărata lor valoare.

ING Bank și The Institute lansează Urbaniada, o competiție care premiază soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții în spațiul urban. ING Bank va oferi finanțare în valoare totală de 250.000 de euro pentru a pune în aplicare proiectele declarate câștigătoare. Valoarea unui premiu variază între 15.000 și 100.000 de euro.

Urbaniada este o competiție publică, iar arhitecți, urbaniști, publicitari sau membri ai organizațiilor neguvernamentale care au în plan  proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenții publice sunt invitați să le înscrie până pe 14 decembrie 2015, pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori.

Așadar, nu este valabil doar în București ci și în alte orașe ale țării. Mi-ar plăcea să văd și din Brăila înscrise proiecte, că sunt vreo câteva clădiri care merită un pic de atenție în centrul vechi.

Jurizarea se va face ȋntr-o primă etapă online. În urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapă de concurs, ȋn care candidații ȋși vor prezenta individual proiectele ȋn fața juriului și a board-ului de CSR ING, alcătuit din angajați ai băncii. Finaliștii vor fi anunțați pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor câștigătoare va fi făcută publică până pe 1 martie 2016. Proiectele câștigătoare vor fi implementate până la 1 noiembrie 2016.