Bă, ce țară frumoasă avem!

Articol din categoria: ca la noi

Dacă aș fi Cabral, aș întreba 100 de români ce părere au despre peisajele din țara noastră. Apoi pe cei 100 care spun că e o țară superbă i-aș întreba când au aruncat ultima dată o hărtie pe geam, o pungă la întâmplare sau un pet aiurea.

„Băi, ce țară frumoasă avem!” a fost un motiv de mișto-uri făcut cu pretenul Răzvan la o deplasare recentă prin țară. Toată lumea, mai devreme sau mai târziu, o zice, plin de regret și resemnare. Frumoasă țară, păcat de ea.

Chestia asta o asemuiesc celor care ajung la munte, aprind o țigară, trag puternic din ea și când scot fumul afară, constată plini de înțelepciune:„ bă, ce aer tare e aici la munte!”.

Băi, ce țară frumoasă avem! se oprește însă imediat cum ajungem înapoi acasă, în orașele care ne găzduiesc și unde începem imediat să aruncăm țigări pe jos, să aruncăm gumă de mestecat pe jos, să claxonăm, să nu selectăm gunoiul, să trecem pe roșu, să facem toate chestiile alea care nu ne plac la alții dar la noi pot fi trecute cu vederea.

Sau să mergem la tradiționalul grătar de unumaimuncitoresc și să lăsăm prăpăd după noi, că na, e datoria alora de la salubritate să facă curat, că d-aia sunt plătiți, dă-i dracu. Doar să aruncăm un ochi mâine seară la 19 la ProTv. Sigur asta va deschide jurnalul.

Observam zilele astea în București ( apropo, nu știu unde a fost orașul atât de gol, că ieri era măcel prin centru) cum cei care au rămas pe aici și au ieșit cu mașina în trafic sunt ca niște berbeci d-aia ce tocmai au spart poarta la staul și acum au libertate deplină să facă tot ce vor. Să taie benzi, să nu semnalizeze, să facă dreapta de pe banda 3, să claxoneze imediat ce se face verde, bazându-se pe faptul că orașul este gol și că, probabil, poliția este ieșită pe autostrăzi la vânătoare de vitezomani.

Băi, ce țară frumoasă avem! mai ales când e făcută/întreținută/promovată de alții. Noi suntem un pic prinși cu altele.

 

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nici mie nu mi s-a parut deloc orasul gol si intotdeauna cand sunt zile libere, ies parca cu scarba cu masina, stiind ca raman doar teribilistii prin oras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.