Citeam articolul din wallstreet despre Simbio, apoi articolul scris de Arhi. Știu, să vorbești de rău cel mai cool local al momentului este echivalentul fluieratului în biserică, dar nu putem totuși să trecem vederea micul detaliu strecurat în articol:

Antreprenoarele au cumparat vila, iar cum un metru patrat in zona Calea Mosilor costa 750 de euro, pretul total se ridica la 270.00 euro. Pe langa aceasta suma, Dana Nica si Iulia Younis au cheltuit 260.000 euro pe amenajarea casei, bani pe care spera sa-i recupereze in 5 ani.

Arhi are perfectă dreptate în articol. Venind și povestind cu atâta nonșalanță despre 500.000 de euro investiți nu faci decât să omori ideile celorlalți mici antreprenori, care au idei, au pasiune dar nu au bani pentru a începe.

Știu persoane care își doresc fie să deschidă un atelier de croitorie, fie o gradiniță, fie un start-up pe domeniul online sau conex, dar care nu au măcar 10.000 de euro de start. Să aibă un starting point, să poată construi ceva mai departe, că s-ar pricepe.

Eh, hai să ne punem în pielea lor, pentru 5 minute, și să vedem cam ce simt ei când văd că pentru deschiderea și amenajarea unei cârciumi cool au fost necesari 530.000 de euro. Ce spuneți, mai au curaj măcar să spere la ceva?

Încă două întrebări și termin:

1. localul din centru le-a asigurat cei 500.000 de euro necesari pentru deschiderea celui de-al doilea?

2. ce bancă oferă finanțare de jumătate de milion pentru antreprenori?

 

money via shutterstock