În weekendul care tocmai a trecut s-a petrecut Dreamhack, un eveniment mișto dedicat zonei de gaming și tehnologiei aferente ei. Eu m-am prins că începe când am văzut niște puști deghizați în ceva caractere dubioase mergând spre metrou la Dristor. E culeanu, evenimentul are un vibe mișto, trebuie văzut.

 

La început de Dreamhack am fost invitat de cei de la HP să le fiu alături când lansează un desktop foarte tare de gaming. Am ridicat o spânceană la început, dar am zis că nu am nimic de pierdut. Oricum, eu sunt foarte tare pentru desktop acasă, inclusiv articolul ăsta fiind scris de la el.

Și am ajuns și am văzut individul în cauză. Adică pe Omen X, care mi se pare un fel de Chuck Norris al sistemelor de gaming, ceva care era de neconceput acum 10-15 ani, când rupeam sălile de internet sau ne jucam prin rețele de acasă.

Așadar, despre ce vorbim când vorbim de Omen X:

OMEN X are plăci grafice de ultimă generaţie, poate accepta până la două plăci NVIDIA GeForce GTX 1080, pentru a creşte performanţa oricărui joc prin imagini uimitoare. A 6-a generaţie de procesoare Intel® Core™ i5/i71, cu posibilitate de overclocking2, împreună cu chipsetul grafic VR-Ready integrat vor permite o experienţă perfectă de Realitate Virtuală (VR) şi o imagine 4K captivantă pentru cele mai solicitante jocuri de categorie AAA.

HP a proiectat un management termic superior, care le oferă gamerilor posibilitatea să îşi păstreze PC-ul la o temperatură optimă, să se bucure de cea mai ridicată performanţă posibilă şi de întregul potenţial al hardware-ului. Acest management termic revoluţionar constă în proiectarea a trei camere interne distincte, care separă componentele şi optimizează temperatura cu sisteme de răcire dedicate în fiecare cameră. De asemenea, desktopul OMEN X permite adăugarea unui sistem de răcire pentru până la trei coolere cu lichid de 120 mm, cu guri de aerisire montate în partea superioară şi un suport care ridică carcasa de pe sol pentru a pătrunde mai mult aer rece, oferind o ventilaţie completă.

Alte caracteristici de top includ:

  • Softul OMEN Control asigură un control complet asupra designului, permiţând modificarea luminii LED şi ajustarea luminozităţii în timp real;

  • Şasiul respectă standardele industriei pentru upgrade-uri fără probleme;

  • Acces fără instrumente la componentele interne şi un set de unelte ascunse în carcasă pentru a uşura upgrade-urile.

 

 

În caz că asta nu v-a convins, hai să vedem și un clip

Pentru a completa şi a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor cu noua gamă OMEN, HP a început să colaboreze cu SteelSeries pentru introducerea unei linii de accesorii concepută să sporeasă gameplay-ul şi să ofere avantajul extrem al competitivităţii.

Și avem aici niște mouși făcuți special, niște tastaturi care se schimbă în nu știu câte culori și multe altele.

Per total, e tare