Am primit mai devreme factura la telefon și, pentru prima oară după câțiva ani, am fost curios să o studiez un pic, pentru că mi s-a părut un pic cam mare.

Uitându-mă peste ea, aflu că oferta nelimitată de voce nu este chiar nelimitată, ci are 44640 de minute incluse. Exact câte minute are o lună de 31 de zile, am calculat eu. Fizic nu pot fi vorbite, într-adevăr. Dar, din cele 44640 minute incluse în abonament, am consumat aproape 163 într-o lună întreagă. Rămân deci 44477 minute pe care le plătesc degeaba. Restul apelurilor și conversațiilor le port în whatsapp, facebook, skype sau hangouts. Am scris despre cum se va modifica piața de telecom acum ceva vreme

Mi se pare mult mai ușor să sun direct din aplicație decât să ies, să caut numărul și așa mai departe.

Pe de altă parte, traficul inclus de 2,5Gb de net îl depășesc cu regularitate, fiind genul de om care nu își închide internetul mobil niciodată. Nu văd rostul.

Am un abonament lunar de 38 de euro, dar niciodată nu plătesc atât pentru că depășesc internetul.  La o primă privire pe site-ul Orange, văd că, pe Prepay, cu 12 euro aș fi avut cam tot ce-mi trebuie acum, poate depășeam datele.  Dar totuși aș fi ieșit mult mai bine.

Acum, eu da, m-am încântat aiurea la auzul cuvântului ”nelimitat” atunci când am acceptat abonamentul, așa că vă sfătuiesc pe voi, să faceți o bună analiză a ceea ce aveți nevoie atunci când încheiați un abonament la o firmă de telecom.

Vedeți exact câte minute mai vorbiți, câte mesaje trimiteți într-o lună și cât timp petreceți pe net. Nu are rost să plătiți ceva ce nu folosiți!