Ce înseamnă „hater”? Unde e limita dintre hating și polemică?

Tot aud în jurul meu termenul de „hater”. Bine, în percepția celorlalți voastră eu sunt întâiul hater al României, dar cum părerea celor din jur a contat întotdeauna enorm pentru mine, aleg să nu-mi pese, ca până acum.

Revenind la termenul din subiect. „Hater”. Am întrebat ieri pe facebook dacă știe cineva să dea o definiție și am primit câteva mai mult sau mai puțin interesante.

Cea mai bună mi se pare cea dată de Radu:

În domeniul nostru, omul frustrat care spune ceva rău despre tot ceea ce faci sau zici, fără vreun motiv bun, din simplul motiv că ura se cultivă ușor și se exprimă la fel de ușor de la adăpostul anonimatului oferit de tastatură.

Aici voiam să ajung, de fapt. Să fim atenți la asta „ fără vreun motiv bun”. Eu aș înlocui motiv cu argument.

Haterul e ăla care este „by default” contra a orice, fără fundament și fără argumente. El este contra pentru că fie ura se cultivă ușor, fie e culeanu să fii contra, fie ești un dobitoc care are boală pe altu că e mai frumos, mai deștept, mai cu păr sau ochi albaștri.

Termenul de „hater” și de „hating” dispare atunci când în discuție apar argumentele. Ăla deja nu mai este hating, e polemică.

E dreptul meu să nu fiu de acord cu tine și e datoria mea să îți demonstrez prin argumente că te înșeli. Că alegi sau nu să ții cont de ele, e fix problema ta.

Nu poți spune despre cineva că e hater doar pentru că nu e de acord cu ce face masa de oameni dintr-o industrie. Sau mulțimea, în general.

Mai ales când are argumente cu care își susține alegerea.

hater via dreamstime

5 thoughts on “Ce înseamnă „hater”? Unde e limita dintre hating și polemică?”

  1. Stimabile, aveai probleme cind te ai hotarit sa dezvolti aspectul asta? Ai dat fix definitia folosita de cocalari ptr hater.
    Eu te intreb doar ce hatereala as face daca i as scrie lui Nelson Mondialu ceva despre impertinenta lui? As fi hater ptr ca nu suport cocalarii? Cine ar trebui sa traga un semnal ca nu e in regula? Tu nu traiesti in Romania cocalarilor, tatuatilor, pestilor, hotilor….toti cu BMW? inchide coshmelia. Mai rau ai facut . Apropo, deputatul ,,mitraliera,, are nevoie de argumente ca sa nu fii categorisit cocalar cind te iei de el? Multa minte ai frate!!!

  2. Deci, daca nu argumentez sunt hater. Hmm, si daca postez doar un comentariu scurt ca nu am chef sa scriu o poveste iar sunt hater. Cum se numets cel care face polemica, polemicator?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *