După 4 zile în Delta Dunării

Articol din categoria: andreiu

Întâi de toate vreau să îi mulțumesc lui Cristi pentru că m-a invitat în #operațiuneatfb12. A mers la fix, aveam nevoie de o recuperare după vacanța din Turcia.

E minunată delta. Chiar dacă trebuie să te trezești la 04:00 pentru a prinde răsăritul de pe un lac, după un drum de 20 de minute pe barcă, la viteză mare, într-un vânt și un frig care te fac să plângi cu vorbe pentru câteva clipe.

E o liniște de îți auzi gândurile. Chiar dacă ești înconjurat de oameni, în barca în care ești tu, sau într-o barcă vecină, tot liniște e. Dai de niște personaje cu totul speciale și de niște peisaje care te lasă mut.

Eu am făcut o grămadă de fotografii în tabăra asta. Cu toate astea, seara, la evaluare, am dat câte 5-6 lui Cristi. Nu știu de ce. Nu mi se părea nimic special. Le-am luat acum la mână din nou și am găsit niște cadre super misto. Am făcut poze cu un Canon 750D oferit de Canon România și cu un iPhone 6 plus.

E bine în Deltă. E frumos, e fără betoane și claxoane. Doar cu păsări și bărci. Și cu oamenii ei. Mai veseli sau mai triști, mai bogați sau prea săraci. Pentru că în multe locuri e o sărăcie lucie cu care se luptă oamenii, deși resurse sunt.

Probabil e nevoie de o organizare și o administrație mai performantă care să ajute la creșterea nivelului de trai pe acolo.

Revenind la ale noastre. Am gasit la Crișan o pensiune superbă, Doi Căpitani, pe malul Dunării de pe brațul Sulina.

Mergi cam 3 ore cu vaporul din Tulcea până la Crișan și încă vreo 2 kilometri pe apă din port până la pensiune, dar e mișto rău de tot.

doicapitani

10 duplexuri, piscină, teren de sport, o bucătărie pescărească tradițională și niște oameni senzaționali care ne-au plimbat cam peste tot pe unde am vrut să mergem. Am rămas datori cu o tură Crișan-Sulina, dar promit să recuperez drumul ăla eu.

E mișto de mers în gașcă acolo, de stat și zăcut fără nici o grijă câteva zile, la piscină, la pescuit, la plimbări prin deltă.

Am găsit tot în Crișan exact biroul ideal din care aș putea munci toată vara.

#operatiuneatfb12

A fost bine.

TFB12 a fost un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Mercedes Benz, Canon România și Pensiunea Doi Căpitani.

 

 

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Izolarea naste frumusete dar si o viata simpla pe care noi o surprindem cu DSLR-urile noastre.
    Poate ar trebui totusi sa construim drumul acela catre Sulina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.