Dacă aș fi pentru o zi președinte

….aș interzice din vocabularul limbii române alcătuirea „și așa mai departe”.

Să vedem cum vom mai putea încheia fraze, construcții lungi și pompoase, cum ne vom mai umfla în pene fără să avem această plasă de siguranță care se numește „și așa mai departe”.

Mai mult decât atât, nu aș interzice-o direct, aș implementa întâi o perioadă de grație de 30 de zile, în care cel care va folosi acest final de frază, va fi rugat să exemplifice cât mai departe și ce găsim mai departe.

„expertiza noastră constă în construcția de poduri, șosele, autostrăzi și așa mai departe”. Așa mai departe ce? Poteci, alei, tuneluri? Do tell us, că suntem curioși.

„Am lucrat până acum în industria auto, moto, velo, aviatică, navală și așa mai departe!” Serios? Unde?

Și exemplele pot continua, ați prins ideea, că sigur vă loviți de chestia asta zilnic.

Serios acum, e un tic verbal extrem de enervant, sper că nu am și eu vreunul de genul asta. Sau tras de urechi, sau ciupit de nas, dat din picior și așa mai departe.

 

Author: andrei

i was here first

3 thoughts on “Dacă aș fi pentru o zi președinte”

  1. Mai este ceva enervant: toți tâmpiții sunt cu “cifra” in gură: aseară la Digi o doamnă prezentatoare de știri ne spunea de cifra de un miliard, emisiunea Cifra zilei ne tot povestește de cifre: 16125233, cifra 134,5, “și așa mai departe”.

  2. Eu aș interzice “concluziile le trage fiecare”. Vreau să zic ceva dar nu vreau să-mi asum? Scriu ceva ambiguu, vag tangențial, “trageți voi singuri concluziile de aici”. Am impresia că știu ADEVĂRUL dar am zero argumente efectiv? “De aici fiecare poate să-și tragă singur concluziile”.

    Dacă Gandalf ar fi fost autist, așa e asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *