Valorile de acasă

Articol din categoria: andreiu

Acum că au început școlile și grădinițele, mă uitam dimineață la părinții care duc copiii către educație. Și făceam un exercițiu de imaginație, despre speranțele și așteptările cu care părinții își încredințează copiii educatoarelor, învățătoarelor și profesorilor.

Și cum au așteptări ca aceștia de mai sus să scoată din ei niște cetățeni onorabili, integri, adaptați, cu norme sociale și civice, cu respect pentru apropiați, pentru muncă, pentru bunele moravuri.

Și ei parchează în față pe avarii, făcând dublare, triplare, blocând traficul pe o stradă întreagă, doar că să nu meargă 15 metri pe jos cu copilul de mână până îl bagă pe poarta instituției.

Sau scrumează pe geamul mașinii și aruncă chiștoacele pe jos, din mers, în trafic.

Sau scuipă guma pe jos, pe unde apucă.

Sau aruncă folia de la țigări pe jos.

Sau merg cu liftul de handicapați la metrou. Sau parchează pe locurile pentru handicapați.

Sau scuipă de stradă.

Sau mai spuneți voi ce, că eu le-aș da 10 lovituri de bici pentru fiecare pretenție pe care o au la alții dar pe care ei nu le aplică.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Pleci de la premiza gresita cum ca acei parinti „au așteptări ca aceștia de mai sus să scoată din ei niște cetățeni onorabili, integri, adaptați, cu norme sociale și civice, cu respect pentru apropiați, pentru muncă, pentru bunele moravuri.”. De fapt ii duc la scoala ca sunt obligati de normele sociale si pentru a scapa de ei de acasa.

    • #2 Comentariu nou

      ala cu masina parcata ampulea de care zic in clip are copilul la aceeasi gradinita cu fiica-mea si stiu exact ce pretentii are

  2. #3 Comentariu nou

    Parcul Sticlăriei. Cu alei nebetonate ci pus pietriș pentru a proteja pe cât posibil ecosistemul creat de nepăsare. În fiecare weekend e distracție mare pe copii care aruncă pietre în lac; în curând nu va mai fi apă în lac de câte pietre se aruncă (glumesc hiperbolic); nu am văzut vreun părinte care admiră și laudă că s-a redeschis parcul că își sfătuiește copilul să nu arunce pietre în lac; să fie ca afară însă să nu depindă de noi ci de hoții de la primărie care au primit tot votul nostru deși acum îi acuzăm aiurea de hoție. Cu amenzi dure, pe loc, care să pună popriri reale pe salariul celor care nu le respectă sau măturat de parc dacă n-au venituri; ai parcat pe „avari” în loc nepermis? amendă și suspendarea dreptului de a conduce până nu achiți amenda și tot așa. Dar nu, ies din bulă și văd într-o tejghea albă și curată un paznic nepăsător care se uită la manele pe Youtube în timp ce hoții de la primărie îi dau salariul mic și lacurile se umplu de jeg, mașinile nu au avari ci sunt pe avari și tot așa…

  3. #5 Comentariu nou

    Mergem pe jos la școală. Cca 20′ pentru Junior sau 10′ pentru cea mică. Uneori cea mică face 30′ pentru ca Junior începe mai devreme așa ca mergem împreună să-l lăsăm la școală.
    Sambata am făcut munca voluntara în comunitate (curățat una dintre grădinile publice de resturi de vegetație plus plantat niște bulbi pentru primavara).

    Nu vreti sa veniți în civilizatie?

    • #6 Comentariu nou

      ba as veni, sincer

  4. #7 Comentariu nou

    Aia cu liftul e bună. Acum vreo 2 ani postasem pe facebook o poză cu unii d-ăștia. Efectiv stăteau la coadă la lift, afară ploua, iar intrarea la metrou era peste drum. La Piața Iancului. Am râs ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[instagram-feed feed=1]